Ustvarjalke oddaje Dobro jutro nostalgično zakorakale v novo sezono

Ustvarjalke oddaje Dobro jutro nostalgično zakorakale v novo sezono (foto: Stefan Lupin) Stefan Lupin
Vir: Lady
19. 9. 2018

Vsi smo nekoč z rumeno rutko okrog vratu zakorakali skozi šolska vrata. Ob prvem septembru smo tako z ustvarjalkami oddaje Dobro jutro, ki so se z jesenjo po poletnih počitnicah vrnile na male zaslone, obujali spomine na prvi šolski dan.

Torba večja od nje

Tudi Špela Močnik je čez šolski prag pospremila svojo prvorojenko Julijo. Svetlolasa voditeljica je z nami delila spomine na prvošolski dan. "Spomnim se le tega, da sem se zelo veselila vstopa v šolo, tako kot zdaj moja hčerka. In še zdaj imam v mislih podobo, ko je bila šolska torba večja od mene," je povedala Špela.

Šola – nočna mora

Iskriva Mojca Mavec je svojo 'pru čru' izkušnjo doživela nekoliko drugače. V Nemčiji, kjer je obiskovala prvi razred, so navade nekoliko drugačne. "Tam greš v šolo s torbo in velikim škrnicljem s sladkarijam in drobnimi potrebščinami za šolo. Moj škrnicelj je bil tako velik, jaz pa tako drobna. Škrnicelj na dveh nogah tako rekoč. In potem sva nazadnje obstala sama sredi telovadnice. Vsi otroci so bili že razdeljeni po skupinah v razrede, jaz pa nisem slišala svojega imena, ker so ga napačno prebrali. Mavek, Mojka. Še danes moja nočna mora. Da bom enkrat obstala sama sredi ogromnega prostora z absurdnim škrnicljem. Morda sem zato tako rada v družbi ljudi," se spominja Mojca.

Doma ima prvošolčka

Simpatična Ana Tavčar je letos v prvi razred pospremila svojega sinčka Gabra. Kakšni pa so njeni spomini na prvi šolski dan? "Hm, prav dobro se ga sploh ne spomnim. Mislim, da me je peljala nona. In da je bila malica še kar dobra. Vem pa točno, kakšne so bile učilnica, šola, učiteljica. Rdeče-rjave lase, kratke, lepa, ženstvena. Majda. Zadnjič sem jo srečala na morju po dolgem času. Rdeče-rjavi lasje, kratki, lepa, ženstvena. Kdo bi si mislil, takrat sem jo kot mala deklica gledala kot nekakšno boginjo, avtoriteto ... Zdaj sva poklepetali skoraj kot prijateljici. Ne morem verjeti, kam in kako vse teče," nam je zaupala Ana.

Besedilo: N. A. // Fotografije: Igor Zaplatil, Aleksandra Saša Prelesnik, Primož Predalič