Užitki, ki jih na potovanjih iščeta Nika Veger in Peter Poles

Užitki, ki jih na potovanjih iščeta Nika Veger in Peter Poles (foto: Nika Veger) Nika Veger
2. 9. 2016

"Na potovanjih ne iščem znamenitosti, ampak kotičke, kamor pripotujem kot neznanka in odidem kot prijateljica. Tak kraj bi lahko bil za prvim ovinkom, v skoraj zapuščenem kampu v Istri ali na drugem koncu sveta, v Slow Villas na Gili Air-u," je v svojem novem blogu uvodno zapisala lepotna blogerka Nika Veger.

Kaj natančno je imela ob tem v mislih?

No, tole ...

  • "Dogajalo se mi je, da sem iz počitnic prišla še bolj izčrpana, kot sem odšla. Dokler s Petrom nekega poletja nisva prisedla k prijatelju, v komaj šest metersko barko. In odpotovala z vetrom. Skupaj s prejadranimi miljami sem izgubljala stvari, za katere sem do takrat mislila, da so nujne za preživetje; kodo za odklenitev telefona, konstantno dosegljivost, natančen kompas za čas. Pridobila pa sem ogromno trenutkov, ki sem si jih zapomnila za vedno. Od takrat dalje potujem na izi, kot pihne veter. Namesto hitenja od ene znamenitosti k drugi, v stilu 'vse to sem že videla in vse pozabila', počasi raziskujem kotičke, ki se mi v spomin odtisnejo skupaj z vonjem, nasmehom domačinov, zvokom narave ... Brez turističnega vrveža, lunaparkov, prodajalcev kitajske šare. Tako potovanje je običajno tudi bolj prijazno do tamkajšnje narave in ljudi, pa tudi do moje denarnice."

Celoten blog (z obilico čudovitih fotografij) Nike Veger o pravih počitnicah, na katerih se nikomur nikamor ne mudi in je njegova edina preokupacija zgolj celovita sprostitev, pa si lahko preberete na povezavi Kotiček za užitek: Slow Villas Gili Air

Nika Veger