V Big Brotherju so varnostniki, psihologinja in zdravnik v polni pripravljenosti

V Big Brotherju so varnostniki, psihologinja in zdravnik v polni pripravljenosti (foto: arhiv Pro plus) arhiv Pro plus
6. 4. 2015

Stanovalci hiše Big Brother so deležni svojevrstnega eksperimenta, v katerem lahko vsak odreagira popolnoma nepredvidljivo. Vse možne situacije, tudi zdravstvene in konfliktne, predvidevajo ustvarjalci oddaje, ki imajo v polni pripravljenosti in ves čas na voljo tudi varnostnike, psihologinjo in zdravnika.

V hiši so nastanjeni prebivalci s popolnoma različnimi življenjskimi zgodbami in karakterji, vsak nosi svojo masko in vsak si želi le zmage in 50 tisočakov nagrade. Tako je predvideno, da bo ves čas prihajalo tudi do konfliktov in zanimalo nas je, kaj bi ustvarjalci oddaje Kanala A storili v primeru večjega konflikta, morda celo fizičnega obračuna: "Za varnost stanovalcev skrbi tudi varnostna služba, ki lahko po potrebi kadarkoli posreduje. Če bodo trenja prevelika, lahko produkcijska ekipa enega ali več stanovalcev izseli in jih nadomesti z novimi stanovalci. Fizičnemu nasilju pa vsekakor sledi izselitev. Če pogledamo vse dosedanje resničnostne šove, pa je v hiši Big Brother res že prišlo do vroče krvi, prav do fizičnega obračuna pa še nikoli. Še najbližje fizičnemu obračunu je bil prepir med Arturjem Šternom in Salome v Kmetiji slavnih. Takrat sta oba dobila prvo in zadnje opozorilo."

Zanimalo pa nas je tudi, ali sta zdravnica in psihologinja tekmovalcem ves čas na voljo, da se obrnejo nanje.

"Vsekakor, v primeru poslabšanja zdravstvenega stanja ali nesreče bomo stanovalcem ponudili ustrezno medicinsko pomoč. Stanovalcem je na voljo tudi psihologinja Violeta Zoraja, ki spremlja tekmovalce, in jim bo, če se pokaže potreba, ponudili vso potrebno podporo," so odgovorili s Kanala A, hkrati pa nam še zaupali, da do zdaj še ni bilo nič omembe vrednega, da so vsi stanovalci zdravi. Pristojni zdravnik pa je še dodal: "Poškodb, ki bi terjale našo pozornost, ni bilo. Vsekakor pa smo pripravljeni na vse, kar bi se utegnilo pripetiti v hiši Big Brother."

Kaj pravi psihologinja?

  • Psihologinja Violeta Zoraja je sodelovala že pri več šovih Big Brother, povprašali smo jo o njenih dosedanjih izkušnjah.

Ste imeli že kakšne izkušnje, kakšen primer s psihičnim zlomom v hiši BB?

Nisem še imela izkušnje, da bi nekdo od stanovalcev doživel psihični zlom. Pred vstopom v hišo Big Brother vsi kandidati opravijo tudi psihološki test. Če je v procesu izbora kandidat ocenjen kot labilen ali psihično nestabilen, ne more sodelovati v šovu.

Menite, da je morda zdaj kdo na robu psihičnega zloma, ste v pripravljenosti?

Mislim, da so moji kolegi pri izboru svoje delo opravili dobro in kriterij za vstop v hišo postavili visoko, zato ne pričakujem nobenih težav. Na osnovi njihovega obnašanja ocenjujem, da v hiši nihče od stanovalcev ne kaže znakov psihološke stiske. Normalno je tudi, da so se do zdaj pred kamerami že sprostili in na dražljaje reagirajo: se razjezijo, jokajo in vse to se spreminja od situacije do situacije. Njihovo obnašanje spremljamo 24 ur na dan in tako bomo lahko, če se nekdo ne bo počutil dobro, pravočasno odreagirali.

NINA KEDER