V duetu z Oliverjem Dragojevićem

V duetu z Oliverjem Dragojevićem (foto: Nejc Tomšič) Nejc Tomšič
Vir: Nova
26. 12. 2017

Pevka Ylenia, ki se je v jesenskih dneh poročila z dolgoletno ljubeznijo, glasbenikom Tadejem Miheličem, v teh prazničnih dneh preseneča s prav posebnim duetom, ki ga je zapela s hrvaškim glasbenikom Oliverjem Dragojevićem.

Hrvaški legendarni pevec se po zadnjih medijskih informacijah zaradi hude bolezni – raka na pljučih – pogumno.

"Pesem Konfidenca – Confidenza (Zaupanje) je nastajala kar dolgo. To je priredba pesmi, ki je v prvotni verziji na plošči pevca Oliverja Dragojevića Tišina mora. To ploščo sva z možem Tadejem med vožnjo z avtomobilom poslušala zelo pogosto. Ob nastopu pesmi Konfidenca pa se je za naju ustavil čas. Takoj ko sva začela razmišljati o moji akustični plošči s priredbami, je Tadej prišel na idejo, da bi lahko ta skladba odlično zazvenela v italijanščini in mogoče celo v duetu. Takrat si sploh nisem upala pomisliti, da bi to lahko bilo izvedljivo. Zato sem za nasvet vprašala glasbenega prijatelja, člana legendarne skupine Faraoni Nelfija Depngherja, ki mi je bil v veliko oporo in pomoč.

V duetu z Dragojevićem

Napisala sem besedilo v italijanščini. Izjemnemu kitaristu Maticu Plemenitašu sva zaupala, da je posnel kitaro, in tako smo sestavili demo posnetek, ki smo ga posredovali v poslušanje tako avtorju Tediju Spalatu kot tudi Oliverju Dragojeviću. Oba sta bila nad slišanim izjemno navdušena," nam razkrije Ylenia in doda: "Ko sem izvedela, da se Oliver Dragojević strinja s sodelovanjem, nisem mogla verjeti svojim ušesom. Zelo sem hvaležna in ponosna, da smo skupaj izpeljali ta projekt ter da je zazvenel ta prekrasni duet. Oliver Dragojević je glasbena legenda, brez dvoma zame eden najboljših interpretov v svetovnem merilu. Zelo srčno si želim, da bi čim prej okreval ter da bi še mnogo let lahko poslušali njegove čudovite interpretacije pesmi."

Besedilo: Alojz Petrovčič // Foto: Nejc Tomšič, osebni arhiv

Priporočamo