V Egiptu so Klemena Mramorja dodobra prestrašili

V Egiptu so Klemena Mramorja dodobra prestrašili (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
13. 11. 2018

Klemen Mramor, ki smo ga spremljali v šovu Znan obraz ima svoj glas, je eden izmed tistih znanih obrazov, ki so zelo povezan z glasbo. 

V prostem času pa se, tako kot številni, rad odpravi tudi na kakšno potovanje. In eno izmed zadnjih – popotovanje po Egiptu – mu je še kako ostalo v spominu, predvsem po neprijetnem barantanju.

Puščave so nekaj zares izjemnega, povsem drugačna klima. Nikoli jih ne bi zamenjal z našim zelenjem in gozdovi.

“Tunel, ki vodi v piramido, je zelo nizek in ozek, tako da ga ljudem, ki imajo klavstrofobijo, odsvetujem. Sploh če je gužva in primanjkuje zraka in komaj čakaš, da se osvobodiš na površje.”

“Prvič sem jahal kamele in moram priznati, da je ježa precej bolj mirna, kakor sem si predstavljal. Vse do trenutka, ko moraš s kamele in misliš, da boš padel na nos.”

Zadnji dan potovanja po puščavi so temperature presegale 50 stopinj – mešani občutki veselja in utrujenosti.

Velikost piramid je nepredstavljiva, kot je tudi sama njihova izgradnja. Vsekakor nujen ogled.

“Egipčanska zgodovina me je od nekdaj zelo pritegnila in videti vse hieroglife in zgradbe starih Egipčanov, ki so bili pravi geniji, je izjemno.”

Prigoda s potovanja

“Egipt poleg ležanja v resortih ponuja tudi svojo drugo plat, ki turistom ni tako prijazna. Vsak si želi domov odnesti kakšen spominek, enako sem želel tudi sam. A zataknilo se je pri barantanju z enim od domačinom, ki lahko postanejo tudi nevarni. Ko sem se odpravil v eno od bližnjih trgovinic in nabral nekaj spominkov za domače, mi je trgovec pomagal izbirati in bil zares prijazen. Se je pa zataknilo pri končni ceni. Za tri majhne spominke, vredne približno 5 evrov, je trgovec zahteval 50 evrov. Seveda nisem bil pripravljen plačati tako velikega zneska in v trenutku, ko sem začel za ceno barantati, je domačin začel name vpiti, malo v angleščini malo v arabščini, mi iz rok strgal vrečko s spominki, jih nekaj vrgel nazaj na polico, potem spet nazaj meni v vrečko … Skratka, naredil je takšno sceno, ki je še v življenju nisem doživel. Ceno je na koncu le spustil, a očitno je scena, ki sem jo doživel, praksa, da se turisti ustrašijo. Ne privoščim je nikomur,” nam je zaupal.

Fotografije: osebni arhiv

Priporočamo