V finalnem obračunu šova MasterChef - Sašo Miljuševič vs. Tilen Stropnik - je slavil ...

18. 6. 2015

19-letni Celjan, ki je doslej za hobi eksperimentiral v kuhinji z novimi tehnikami, Tilen Stropnik, se je v finalu MasterChefa pomeril s 36-letnim Sašom Miljuševičem iz Kopra, ki je staršem svoje čase sicer že pomagal v gostinstvu, sicer pa delal v frizerstvu in je trenutno brezposeln.

Vsak od njiju se je na sebi lasten način trudil prepričati tri kuharske velemojstre: Almo Rekić, Karima Merdjadija in Luko Jezerška, da si prav vsak od njiju zasluži naziv MasterChefa.

Plošče kuhalnikov so bile vroče, noži nabrušeni in minute so neusmiljeno tekle.

Fantoma je navkljub nervozi, ki pritiče finalnemu obračunu, uspelo kar nekaj izjemnih kuharskih dosežkov. Sašova predjed (bolj natančno: pomarančna krema) je enega od strogih sodnikov tako navdušila, da je pri nje oceni uporabil celo presežnik 'orgazmična', tudi sicer pa se je zdelo, da je bil pri predjedi Sašo nekoliko boljši od Tilna.

Tilnova glavna jed gurmanskega piščančjega medaljona se je malce zalomila prav pri piščancu, medtem ko se je Sašov smuč na bučkinem pireju zdel sodnikom šlampasto prezentiran, jed pa je bila tudi premalo začinjena.

O MasterChefu je torej odločala sladica!

Sašo je poskusil s kuhano hruško v vinu, Tilen pa vaniijo z gozdnimi sadeži . Za pripravo sladic, ki so odločale o zmagi in s katerimi nobeden od njiju nima največ izkušenj, sta dobila 45 minut. Nervoza je bila na vrhuncu, zato je bil Tilen s strani sodnikov kmalu opozorjen, da mora kuhinjske površine vendarle ohranjati vsaj za silo čiste. A kakorkoli že, oba sta dala vse od sebe.

Pa rezultat?

Čigava sladica je bila nazadnje vredna 50.000 evrov?

Sašova marinirana hruška z vanilijevo kremo je bila sodnikom vizualno všeč (le Alme morda ni najbolj prepričala prezentacija sladice), se jim je pa omaka zdela malce presladka in pregrobe strukture, po drugi strani pa Tilnova vanilija z gozdnimi sadeži ni bila kakšen presežek, čeravno je bila sicer zanimiva in okusna. Sodniki so bili mnenja, da si je vzel preveč časa za jagode, medtem ko mu je zmanjkalo časa za druge komponente sladice.

Na Twitterju so bili že prepričani, da je ...

... sodniki pa so nazadnje le odločili - a po daljšem oglasnem bloku, kakopak :D ...

... da je prvi MasterChef Slovenije:

  • Sašo Miljuševič

Priporočamo