V Izoli čustveno slovo od Ambasade Gavioli

V Izoli čustveno slovo od Ambasade Gavioli (foto: Alpe) Alpe
Vir: Nova
16. 1. 2018

Katedrala luksuznih barv, svetovno znana izolska diskoteka Ambasada Gavioli, je po 22 letih delovanja za vedno zaprla vrata ter s tem spisala nepozabno elektronsko pravljico številnih generacij.

Na elektronskem večeru slovesa, ki so ga organizatorji poimenovali Nasvidenje, Gavioli, se je zbralo veliko število ljubiteljev elektronskih zabav iz Slovenije, Hrvaške in Italije, ki so uživali v glasbenih nastopih raznih didžejev.

Nepričakovano prvovrstno presenečenje zaključnega večera pa je bil nastop svetovno priljubljenega slovenskega didžeja DJ Umka, ki ob mešalni mizi ni skrival, da mu je težko, da se elektronski obalni tempelj za vedno poslavlja. "Za Slovenijo je bila Ambasada v zadnjem času pomembna predvsem, ker je ohranjala zadnji in res močan stik z mednarodno sceno, ki ji že čisto zaradi dogajanja v globalnem glasbenem poslu vse teže sledimo," je razkril Umek in za konec optimistično dodal: "Mogoče pa bo zaprtje Ambasade Gavioli toliko izpraznilo ta prostor, da bo dalo možnost za zagon novega." 

Besedilo: Alojz Petrovčič // Foto: osebni arhiv, Alpe

Priporočamo