V nedeljo so naši rokometaši dosegli 'dvojno zmago'

Ekipa podariMalico na rokometni tekmi Slovenija - Ukrajina v Velenju (foto: Kaja Hrastar) Kaja Hrastar
17. 1. 2014

Minuli vikend so slovenski rokometaši v Velenju dosegli 'dvojno zmago' – poleg tega, da so na zadnji tekmi prvega dela kvalifikacij za SP 2015 premagali Ukrajino in se uvrstili v junijske dodatne kvalifikacije, so bili tudi dobrodelni.

Skupaj z Rokometno zvezo Slovenije in projektom podariMalico so zbrali 1.320 evrov, ki so jih namenili socialno ogroženim otrokom s IV. osnovne šole Celje.

Simbolični ček je prevzela ravnateljica Nevenka Matelič Nunčič.

Omenjena osnova šola je bila tudi šola, ki jo je obiskoval Dragan Gajić, ki je želel, da zbrana sredstva tokrat namenijo 'njegovi' šoli.

O projektu podariMalico

podariMalico je dobrodelni projekt, ki je namenjen učencem in dijakom, ki živijo v težkih materialnih razmerah.

Minimalno nakazilo je 2,42 € (povprečna cena 1 šolske malice oz. kosila). Sredstva, ki jih donirate, pa so namenjena prvotno otrokom za malice oz. kosila, ko pa šola to pokrije, se odloči, za kaj bo namenila presežek sredstev. Na primer: šolske potrebščine, obvezne ekskurzije, ki si jih otroci, ki živijo v težkih materialnih razmerah, ne morejo privoščiti. Šolo, ki ji želite donirati sredstva, lahko izberete sami, ali pa denar nakažete na skupni račun. Več o projektu si lahko preberete TUKAJ.

Donirate lahko tudi prek sporočila SMS, in sicer tako, da pošljete PODARI5 na številko 1919 in prispevali boste 5 EUR za otroke, ki živijo v težkih materialnih razmerah.

Priporočamo