V novi zabavni oddaji bodo denar razdelili med občinstvo

V novi zabavni oddaji bodo denar razdelili med občinstvo (foto: Žiga Culiberg) Žiga Culiberg
Vir: Lady
15. 2. 2017

Zabavna oddaja, v kateri denar zaslužijo gledalci, bo ponudila mešanico komedije, znanja, napetega kviza in zabave. Sobotni večeri bodo rezervirani za dobro uro originalne zabave, za kar bo poskrbela izjemna ekipa.

Voditeljsko krmilo bo prevzel Saša Jerković, ker v oddaji ne bo odločalo le znanje, ampak tudi ugibanje, sklepanje in duhovitost, bo to naloga kapetanov Miha Brajnika, Matjaža Javšnika in Tilna Artača, ki bodo poskrbeli, da bo pot do cilja res zabavna, v laboratoriju pa bo delal poskuse profesor Mario Ćulibrk. V vsaki oddaji se bosta dva kapetana borila za zmago, vsakemu bo na pomoč priskočila ena znana osebnost iz sveta zabave, športa ali medijev. Ekipi bosta morali najti pravi odgovor na 12 vprašanj, a to nikakor ne bo klasični kviz znanja, temveč bodo v ospredju nenavadni dogodki, zabavna dejstva iz življenja, neverjetna spoznanja, nasveti in poskusi. Slednje bo v svojem laboratoriju pripravljal profesor, ki ga bo igral Mario Ćulibrk. Zmagovalna ekipa bo na koncu oddaje razdelila pridobljeni denar med svoje občinstvo, česar pri nas še nismo videli v nobeni oddaji. Prav tako bosta ekipi med igro odvisni od sodelovanja navijačev, ko bo čas za jokerja. Gre za licenčno oddajo, ki je bila v lanskem letu razglašena za najboljši studijski 'gameshow', in ni dvoma, da ne bi navdušila tudi Slovencev.

Saša Jerković,
Poleg športnih se preizkuša tudi v razvedrilnih vodah

Znan športni novinar in voditelj, ki na TV Slovenija dela že 20 let in še malo zraven, je že pred nekaj časa postal eden od voditeljev izjemno uspešnega kviza Vem!. Očitno mu poleg športnega izjemno ustreza tudi razvedrilni program, saj bo v novem kvizu Kdo bi vedel prevzel krmilo voditelja. "Oddaja mi predstavlja zelo velik izziv. Gotovo največjega v zadnjem obdobju, ker gre za novost v moji karieri. Že s kvizom Vem! sem stopil na novo področje svojega dela, zdaj me čaka njegova nadgradnja in zahtevnejši projekt. Ne toliko zaradi predvajanja v udarnem terminu, tega sem vajen že iz športnih oddaj, temveč zaradi formata, s katerim se prvič soočam. Upam, da bodo gledalci zadovoljni z mano."

Miha Brajnik,
Kljub 158 centimetrom je strasten košarkar

Igralec, televizijski voditelj in improvizator. Čeprav v višino meri le 158 centimetrov, je strasten košarkar. Morda se ga spomnite kot sovoditelja Nine Osenar v kvizu Moj dragi zmore. Svoje kapetanske vloge se zelo veseli in prepričani smo, da jo bo dobro začinil s svojimi domislicami: "Kapetanski naziv mi pomeni več stvari, a še najbolj se identificiram s kapetanom pri moštvenih športih z žogo. Kapetan je glas moštva, branik pravic zatiranih in zastavonoša pravičnega boja svojega moštva proti nasprotniku. Prvi med enakovrednimi. Malce pa me spominja tudi na kapetana iz vojske. 'Pod seboj' imam može in žene, ki računajo name, in ne bom jih razočaral. Tudi če jih žrtvujem. Jaz že vem. Sem Kapetan."

Matjaž Javšnik,
Ponekod ga kličejo Izi

Priljubljen igralec in stand up komik se je verjetno znašel že pred vsakim izmed nas, ali na televizijskih zaslonih ali na odru. Nastopal je v celovečernih filmih V leru, Marmelada, Na svoji Vesni in Zadnja večerja ter v nadaljevanki TV dober dan, zaradi katere ga ponekod še zmeraj kličejo Izi. Kot komik se seveda pojavlja tudi na slovenskih odrih, eno izmed najbolj prepoznavnih vlog pa je odigral v predstavi 5moških.com, poleg tega pa še sinhronizira risanke. Zdaj nas bo zabaval kot kapetan in česa se lahko nadejamo, pove že njegova izjava: "Biti kapetan pomeni predvsem to, da na svoja pleča prevzemaš vse neznanje, upanja, želje in strahove gosta in publike, ki stavijo na to, da boš ta večer ravno ti najboljši 'blefer' daleč naokoli! Upam, da se naša ladja pod mojo komando ne bo nikoli potopila!"

Tilen Artač,
Glasbenik, ki ga najbolj poznamo kot iskrivo Ifigenijo

Znan imitator in voditelj prireditev, ob tem pa je še akademski glasbenik. Navdušuje nas kot imitator politikov in glasbenikov, spomnimo se ga iz oddaje Radio Ga Ga, kot zmagovalca tretje sezone šova Slovenija ima talent, sodeloval je tudi v televizijski oddaji HRI-bar pod taktirko radijske in televizijske legende Saša Hribarja. V oddajah je ustvaril svojstven lik psihologinje Ifigenije, ki se je vsakokrat z gosti oddaje pogovarjala na prav poseben, iskriv način. Nastopal je v vlogi sovoditelja v priljubljenih oddajah: Kdo si upa na večerjo?, Zaigraj še enkrat, sam in Poldnevnik, ki so bile na sporedu ob sobotah in nedeljah zvečer na prvem programu nacionalne televizije, in še bi lahko naštevali, poleg tega je tudi dobitnik Ježkove nagrade in nekaj glasbenih nagrad. Kot kapetan nam bo gotovo pripravljal izjemna presenečenja, saj je o svoji vlogi povedal: "Uroš Zorman je kapetan slovenske rokometne reprezentance, Jaka Blažić je kapetan slovenske košarkarske reprezentance, kapetan slovenske nogometne reprezentance je Boštjan Cesar, Tilen Artač pa je postal kapetan kviza Kdo bi vedel. Za ta narod naredim vse! S srcem za Slovenijo!"

Mario Ćulibrk,
Snemal bo film in izvajal poskuse norega znanstvenika

Rojen igralec s podobo risanega junaka, človek, ki bi brez truda nasmejal celo Stevena Seagala, so na spletni strani zapisali njegovi kolegi. S svojimi zabavnimi posnetki nas navdušuje že leta, spomnimo se Caric, Krastaća in Carja, nazadnje s spletno serijo Pr' Hostar, ki je pred slabimi štirimi leti navduševala na YouTubu. Prigode klenih Gorenjcev, ki jih poganja odnos z izkoriščevalskim Direhtarjem in gosti iz Ljubljane, so takrat v štirih delih nabrale po več sto tisoč ogledov, zdaj pa se je ekipa, ki tudi sicer slovi po svojih zabavnih spletnih izdelkih, lotila snemanja filma. V oddaji Kdo bi vedel bo v vlogi profesorja, ki v laboratoriju pripravlja poskuse. "Veselim se te vloge norega znanstvenika, ki izvaja poskuse, ker nikoli nisem imel priložnosti početi česa podobnega (beri: nisem smel). Piflar v meni že skače od veselja." 

Eva Jandl