V Sevnici je ob prisegi Trumpa v čast Melanii potekalo pravo slavje

V Sevnici je ob prisegi Trumpa v čast Melanii potekalo pravo slavje (foto: Dean Dubokovič) Dean Dubokovič
Vir: Lady
1. 2. 2017

Rotary klub Sevnica je na dan inavguracije novega predsednika ZDA Donalda Trumpa pripravil poseben dobrodelno-kulinarični dogodek v čast njemu in seveda njegovi ženi, Sevničanki Melanii Trump. Mi smo bili tam in preverili, kakšno je bilo vzdušje in menu ter kdo so bili gostje, tako smo izvedeli marsikatero zanimivost.

Martin Dolinšek, predsednik Rotary kluba Sevnica, je na dogodek zelo ponosen. "Najprej naj povem, da je to edini dogodek v čast ob inavguraciji novega predsednika in seveda prve dame Melanie, ki je naša someščanka. Organizirali smo dobrodelni kulinarični večer, za jedilnik je poskrbel gospod Jožef Oseli, ki je moj dolgoletni družinski prijatelj." Dogodek se je začel že popoldne v gostišču Dolinšek, katerega lastnik je Martin Dolinšek. Čez cel dan so trume novinarjev tujih in domačih časopisnih in televizijskih hiš drle v gostišče. Skupno je tako o omenjenem dogodku poročalo čez 30 domačih in tujih medijev, kar je za Sevnico svojevrsten rekord. Martin Dolinšek je ocenil, da je bilo na dogodku skupno okoli 120 oseb. "Dogodka se je udeležilo preko 120 oseb. Prišli so rotaryjci iz celotne Slovenije, predstavniki AmCham (Ameriška gospodarska zbornica Slovenije), podjetniki, župan občine Sevnica Srečko Ocvirk in mnogi znani Slovenci in Slovenke. Če povzamem: vsi, ki podpirajo našo Melanio in ji želijo vse najlepše. Naj ne pozabim novinarjev časopisnih, radijskih in televizijskih hiš, ki so se skoraj vse odzvale našemu vabilu." O dogodku so obvestili tudi Melanio. "Da, preko njenih staršev smo ji posredovali informacijo o našem dogodku. Po zaključenem druženju smo Melanii tudi poslali fotografijo o našem dobrodelno-kulinaričnem večeru v njeno čast, tudi preko njenih staršev. Njeni starši so bili seveda z njo v ZDA, Sevnico pa sicer obiščejo približno dvakrat letno."

Dobrodelnost, slikanje

Popoldne so tako spremljali inavguracijo na TV Slovenija, dogodek so projicirali na veliko platno. Ko je bilo tega konec, so uživali v slovensko-ameriški kulinariki in dobrem vinu. Slikar in ilustrator Bojan Sumrak je med večerjo risal in tako je nastala slika, ki ponazarja sevniški grad in Belo hišo ter s tem prepletanje obeh držav. Na licitaciji je sliko nato kupil sevniški župan Srečko Ocvirk. "Zelo smo ponosni, da smo na dogodku zbrali 3.700 evrov. Ček smo nato slavnostno predali direktorici Zdravstvenega doma Sevnica Vladimiri Tomšič. Res je bil izredno lep in pester večer!" je zaključil Martin Dolinšek, ki je zelo ponosen na dogodek v čast someščanki Melanii Trump.

Med slovensko in ameriško kulinariko ter vino First Lady

slavnostnega kulinaričnega dogodka je poskrbel Jože Oseli, eden najvidnejših slovenskih kuharskih mojstrov. Znano je, da je bil osebni kuhar in batler Josipa Broza Tita, kuhal pa je za vse vidnejše državnike, člane kraljevih družin, slavne igralce, od leta 2003 pa je prvi in doslej edini član častitljive Francoske kulinarične akademije, ki deluje že od leta 1370 in združuje največje svetovne kuharske mojstre. Jedi za dobrodelnokulinarično večerjo ob inavguraciji novega ameriškega predsednika Donalda Trumpa in prve dame Melanie Trump so bile zelo skrbno izbrane in so ponazarjale tako slovensko kot tudi ameriško kulinariko. Prvič so tudi predstavili vino First Lady, ki so ga zasnovali vinarji Kobal, Kozin, Kerin in Mastnak.

Eva Jandl

Priporočamo