V slovo Tomažu Ahačiču - Foglu: "Bil je velik človek"

V slovo Tomažu Ahačiču - Foglu: "Bil je velik človek" (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lady
4. 9. 2016

Bil je veliko ime na slovenski glasbeni sceni, član zasedbe Yuhubanda, nazadnje pa se nam je predstavil tudi kot imitator, ki mu ni para. Tekmovalec v šovu Znan obraz ima svoj glas, Tomaž Ahačič - Fogl je lanskega oktobra sporočil javnosti, da je zbolel za rakom na jeziku. V ponedeljek, 29. avgusta, pa je zaokrožila novica, da je v 47. letu izgubil bitko za življenje.

Zaradi izgube glasu, grla in jezika se je takrat poslovil od glasbene poti, ob bok so mu z dobrodelnim koncertom stopili številni dolgoletni prijatelji in glasbeni sodelavci: "Svojo žalostno zgodbo bi rad delil z vami, a ne da bi se vam zasmilil, ampak da mogoče komu rešim življenje in skušam pomagati ...V svarilo vsem, ki mislite, da ste krojači svoje usode ‒ rak ne izbira." Sožalje so na svojih družabnih omrežjih izrazili glasbeniki, ki se jim je v srca zasidral z edinstvenim glasbenim pečatom, ki ga pušča za seboj ...

Werner

  • "Lahko noč, Tomaž Ahačič ... kruta je včasih pot ... nepredvidljiva ... počivaj v miru brez bolečin in trpljenja ... pesmi in spomin ostajajo ..."

Alenka Godec

  • "Tvoj širok nasmeh in iskreno veselje ob vsakem najinem srečanju, klepet, v katerega sva se vedno zapletla, tvoja srčnost, poštenost, tvoj glas ... Tomaž, eno veliko srce si bil in tak ostaneš v mojem srcu. Za vedno! Tu nisi mogel več peti, tam zgoraj boš."

Rebeka Dremelj

  • "Do ponovnega snidenja, prijatelj! Poj med angeli!"

Kataya

  • "Tomaž ... to, kar sem prebrala to sivo jutro, me je zadelo v dno srca. In tokrat bom iz jeze rekla: 'Ni pošteno ... ni ... nimam besed ...'"

Brigita Šuler

  • "Pretresena nad žalostno novico. Tomaž, vedno mi je bilo v čast in neznansko veselje zapeti s tabo. Bil si velik človek. Počivaj v miru."

Alenka Gotar

  • "Nimam besed ... lahko noč, moj Fogl ... počivaj v miru. Dokler se ne srečamo nekje tam, na drugi strani ... boš živel naprej v mojem srcu in v svojih pesmih ... sožalje tudi njegovi družini."

Tekst: Neja Drozg

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri