V šovu The Biggest Loser Slovenija je zmagovalec shujšal za kar 46,1 kilograma

Del strokovne ekipe, ki je na poti do novega življenjskega sloga spremljala tekmovalce, sta bila tudi trenerja Nataša Gorenc in Jan Kovačič. (foto: Ana Kovač) Ana Kovač
Vir: Lady
22. 5. 2019

V tretji sezoni šova odmevnega shujševalnega šova, ki smo ga tudi letos spremljali na Planetu, je največ teže izgubil Cristian Baranašič iz Škofljice, ki je shujšal za 46,1 kilograma! 

Zdaj bo težji le njegov bančni račun, saj mu je vsak izgubljen kilogram prinesel tisoč evrov nagrade. Z razburljivo finalno oddajo se je končala tretja sezona šova The Biggest Loser Slovenija, v kateri so tekmovalci z gledalci delili svoje življenjske zgodbe, pod budnim očesom kamere in ob pomoči strokovne ekipe pa premagovali težke izzive in tako sebi kot gledalcem dokazali, da je z močno voljo mogoče spremeniti svoje navade in s tem tudi svoje življenje.

Tisoč evrov za vsak izgubljeni kilogram pa bo dobil le eden, 34-letni Cristian Baranašič iz Škofljice, ki je ob vstopu v šov tehtal 144,2 kilograma in bil drugi najtežji tekmovalec, danes pa ima 98,1 kilograma. Shujšal je za kar 46,1 kilograma oziroma za 31,97 odstotka svoje prvotne teže. “Rezultat je bil res vrhunski, treniral sem do onemoglosti in mislim, da se je splačalo,” je takoj po zmagi povedal Cristian, ki ga je v studiu podpirala tudi žena. “Res sem ponosen na to, kar sem naredil,” je ob tem povedal zmagovalec Cristian, ki je bil v preteklosti strasten košarkar, potem pa so se začeli nabirati kilogrami.

S partnerico, s katero je zaročen, sta skupaj že 15 let in imata dva otroka, dvojčka. Dela kot računalničar in je pri svojem delu zelo uspešen. Lani je bil celo izbran za najboljšega delavca v podjetju, kjer dela, predvsem zaradi zanesljivosti in mentorskih sposobnosti. In kot kaže, je svoje sposobnosti pokazal tudi v šovu, kjer sta Cristiana v težko pričakovanem finalnem večeru, ki ga je vodila Saša Lendero, poskušala premagati Ferid Talundžić in Gaja Rozman.

No, da ne pozabimo, tudi njuna rezultata sta osupljiva. Ferid, ki je ob prihodu v šov tehtal 129,2 kilograma, ima danes 91,2 kilograma, torej kar 38 kilogramov manj (29,41 odstotka teže), Gaja, ki je imela 137,6 kilograma, pa ima zdaj 107,6 kilograma, kar je okroglih 30 kilogramov manj (21,8 odstotka teže).

Zmagovalca prve in druge sezone

V prvi sezoni The Biggest Loser Slovenija je slavil Bojan Papež, ki si je z največjo izgubo priboril najslajšo zmago. Bojan je ob prihodu v šov tehtal 176,6 kilograma, v finalni oddaji pa se je tehtnica ustavila na 102,2 kilograma, kar pomeni, da je Bojan v The Biggest Loser Slovenija stopil kar 74,4 kilograma. V drugi sezoni je slavila Klara Hrovat Vidmar, ki je v šovu shujšala za 42,7 kilograma in je na finalni oddaji tehtala le še 72,9 kilograma.

Besedilo: Alesh Maatko // Fotografije: Ana Kovač