V stanovanje Nejca Vidmarja se je vselil nov družinski član

“Takoj, ko se je Nejc vrnil z zimskih priprav v Turčiji, sva obiskala gospo Jelko, ki je imela doma dva tri mesece stara mladiča.” (foto: Foto: Sandra Vidmar) Foto: Sandra Vidmar
Vir: Story
14. 4. 2019

Po izgubi dolgoletne kosmate spremljevalke Šarke se je družinica odločila, da brez pasjega člana ne gre, tako se je v njihovo ljubljansko domovanje vselil nov pasji prijatelj Aksel.

“Za novega člana smo se odločili, ker smo želeli nadaljevanje naše zgodbe ustvarjati s kužkom,” nam je zaupala Sandra Vidmar, boljša polovica čuvaja Olimpijine mreže. Po izgubi psičke pasme angleški buldog se je v domovanje družinice vselil nov kosmati član, Aksel.

“Takoj, ko se je Nejc vrnil z zimskih priprav v Turčiji, sva obiskala gospo Jelko, ki je imela doma dva tri mesece stara mladiča. Ni bilo dvoma. Takoj sva želela imeti njenega psa. Ljubeč dom, poln ljubezni. Želela sva si psičko. Ker je gospa psičko želela obdržati doma, poleg tega pa nama je bil tudi samček izjemno všeč, sva se odločila, da bomo v družino tokrat sprejeli psička. Danes se mi to zdi čudovita in najboljša izbira. Tako je zgodba za psičko ostala in bo vedno namenjena le naši Sharki. Zdaj pa pišemo novo zgodbo z Akslom,” pove fotografinja, ki se ukvarja z družinsko fotografijo ter je z novo družinsko članico dobila nov motiv za svoje fotografije.

Izbiro imena je na svoja 'pleča' prevzel Nejc, ki se je tudi tokrat držal tradicije. “Ko smo mislili, da bo psička, bi jo Nejc poimenoval Frida. Za fantka pa je izbral ime Aksel Lund. Ja, po smučarju. Sharka je dobila ime po Šarki Zahrobski, Aksel pa po smučarju Akslu Lundu Svindalu,” pojasnjuje Sandra. Družinica je tako nestrpno pričakovala dan, da lahko Aksla odpeljejo domov, ko pa je ta le prišel, je kosmatinec v trenutku zlezel pod kožo vsem. “Ne samo da je osvojil naša srca, osvojil je tudi najino posteljo. Zala in Živa ga radi pocrkljata in se z njim igrata, a sva z Nejcem ves čas pozorna, da ne bi pretiravali in po nesreči stopili nanj. Kupili smo mu boks, da bo to njegov njegov prostor, kamor se lahko vedno umakne,” še pojasni svetlolaska.

Besedilo: Nika Arsovski // Fotografije: Sandra Vidmar

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story7/2019

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 7/2019

Story 7/2019, od 28. 03. 2019