V tekmovanju Masterchef Slovenija se bo pomerilo osem žensk in osem moških

27. 3. 2019 | Vir: Lady
Deli

Slovenci smo poznani kot veliki gurmani in poznavalci vina, sploh pa uživamo, ko nam chefi v izbranih restavracijah pokažejo vso svojo kreativnost.

1 / 20
Pop Tv

Luka, Bine in Karim so sodniki kuharskega šova MasterChef Slovenija. Tekmovalce bodo učili, jim svetovali in na koncu seveda ocenjevali. Kdo bo letos najbolj strogi sodnik?

Slovenci smo poznani kot veliki gurmani in poznavalci vina, sploh pa uživamo, ko nam chefi v izbranih restavracijah pokažejo vso svojo kreativnost. In kreativnost bodo še kako potrebovali letošnji tekmovalci MasterChefa, ki jim bodo pod prste gledali strogi sodniki Luka Jezeršek, Karim Merdjadi in Bine Volčič, ki bodo nove kuharske mojstre učili, jim svetovali in jih na koncu še ocenjevali.

Uigrani kuharski chefi so bili tudi letos močno vpeti v kreativni proces nastajanja nove, že pete sezone, tako da bodo v največjem televizijskem kuharskem tekmovanju pri nas, MasterChef Slovenija, ki se začenja v sredo, 27. marca, na Pop TV, razkrili tudi del sebe. Tokrat bodo šli tako daleč, da bodo v eni izmed nalog tekmovalcem, ki jih predstavljamo samo za vas, dragi bralci, pripravili izziv, da jim pripravijo njihovo najljubšo ulično hrano. Seveda pa tudi tokrat ne bo manjkalo napetih trenutkov, solz veselja in solz žalosti, da o drugih nepredvidljivih okoliščinah, kjer se lahko komu tudi kaj prismodi ali zažge, niti ne govorimo.

Ocenjevali jih bodo tudi dvojniki

Sodniki se bodo s tekmovalci poigrali tudi tako, da bodo namesto njih hrano ocenjevali njihovi manjši dvojniki, ki ne bodo skoparili z odkritimi komentarji.

Dosedanji zmagovalci

Prvi MasterChef Slovenija je spomladi leta 2015 postal Sašo Miljuševič, leta 2016 je slavil Darko Klemen, leta 2017 pa Sara Rutar, ki je postala tudi prva ženska zmagovalka. Lani pa je zmagal Jaka Mankoč.

Krožnike ocenjujejo priznani chefi

Oddaja MasterChef Slovenija je kuharsko tekmovanje, ki je narejeno po britanski licenci. V tekmovanju se pomeri 16 ljubiteljskih kuharjev, ki se v vsaki oddaji preizkusijo v enem od kuharskih izzivov. Njihovi krožniki nastajajo pod budnim očesom priznanih slovenskih chefov, ki tudi ocenijo jedi in domov pošljejo tekmovalca z najslabšim krožnikom.

Fotografije: Tomo Jeseničnik, Pop TV

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan