V zgodbi Indire Ekić so se našla številna dekleta

V zgodbi Indire Ekić so se našla številna dekleta (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Lady
21. 3. 2018

Ptujčanko Indiro Ekić smo lahko spremljali v televizijskem šovu The Biggest Loser Slovenija, v katerem se je kot edina ženska predstavnica prebila do finala. V oddaji je izgubila skoraj 30 kilogramov in spremenila življenjski slog. Z novo podobo in večjo samozavestjo je danes postala vzor številnim dekletom, ki so se našla v njeni zgodbi.

Čeprav se Indirina zgodba ni začela obetavno. Nekdanji fant jo je zapustil, češ da je postala predebela in ga ne privlači več. Indira se je prav zaradi tega odločila, da se prijavi v šov, kajti samo tako je lahko upala, da se bo sprememba res zgodila. In se je. Ne samo da je shujšala in spremenila svoj videz, postala je veliko bolj odločna in samozavestna. In kot pravijo, kjer je volja, je tudi pot. Indira je po vsem tem našla tudi pot do ljubezni. Iskrica je namreč preskočila ravno takrat, ko je ni pričakovala.

Indira, kako se počutite zdaj, ko je finale šova že nekaj mesecev za vami?

Počutim se srečna, zdrava, bolje kot kdaj prej.

Se je fama okoli šova že polegla ali vas še vedno prepoznavajo in ogovarjajo na vsakem koraku?

Še vedno se najdejo ljudje, ki me na cesti ustavijo in mi govorijo, da sem njihova motivacija, kar mi vedno znova polepša dan. Vesela sem, ko vidim, da je bil odziv na sodelovanje v šovu zelo pozitiven.

Na zadnjem srečanju ste mi zaupali, da se selite v Ljubljano. Ste se preselili?

Da, sem že preseljena in sem se že navadila na življenje v prestolnici, ki mi zelo ustreza. Veliko več možnosti imaš v večjem mestu, veliko več izzivov. Nekoliko lažje je vse skupaj.

Ni skrivnost, da vam je sodelovanje v šovu prineslo številne spremembe. Ob izgubi 30 kilogramov pa ste se odločili tudi za lepotni poseg. Kako to?

To je bila od nekdaj moja želja in posega niti malo ne obžalujem. Zelo sem zadovoljna z novim nosom, za kar bom vedno hvaležna dr. Andreju Testenu. Popolnoma sem mu zaupala in vedela sem, da sem v dobrih rokah.

Je samozavest pri vas zdaj boljša?

Da, seveda. Počutim se bolj samozavestna, toliko, da živim življenje na polno. Enkrat ko se naučiš imeti rad samega sebe, se ti stvari začnejo obračati na bolje. Menim, da se ženska mora znati ceniti in biti samozavestna. To je ključ do sreče. Tovrstni lepotni popravki pa pripomorejo k tisti piki na i. S svojim videzom in telesom sem zadovoljna in ničesar več si ne bi spremenila. Res pa je, da me je na nosu motila grbica.

Kaj menite, kje je meja pri tovrstnih lepotnih posegih?

Vse je sprejemljivo, dokler ni pretiravanja in je videti naravno. Menim, da so v današnjem času kirurški posegi nekaj čisto običajnega, čeprav sicer zagovarjam naravni videz. Če se že odločiš za ta korak, pa menim, naj bo v razumnih mejah.

Ne da se spregledati, da zadnje tedne prav žarite. Tudi zato, ker ste zaljubljeni. Kako se je to zgodilo in kaj vam pomeni ljubezen?

Da, res je. Zaljubila sem se v svojega osebnega trenerja Matica. Zgodilo se je čisto spontano, ko me je pripravljal na veliki finale šova The Biggest Loser. Na njem me je najbolj pritegnil njegov neverjeten smisel za humor. Ljubezen je nekaj, brez česar ne moremo, in ko se zgodi, je še toliko lepše.

Kako je preskočila iskrica?

Najina zgodba, kako se je vse skupaj začelo, je res edinstvena in takšna je tudi najina zveza.

Matic je osebni trener, ki je skupaj z Janom Kovačičem sodeloval pri šovu. Kakšno nalogo je imel?

Matic je med šovom treniral Janovo skupino, pravzaprav je bil z nami vsak dan in je imel veliko vlogo pri tem, da smo prišli do tako dobrih rezultatov.

Ni skrivnost, da sta že v šovu veliko časa preživela skupaj. S čim vas je očaral?

Med šovom je sicer veliko časa preživel z nami, ampak takrat je bil poudarek predvsem na treniranju in osebnostni rasti.

Kaj vam je v partnerskem razmerju pomembno in koliko daste na to, da vas partner podpira?

V zvezi imava enake poglede. Meniva, da so v razmerju ključni brezpogojna ljubezen, medsebojno zaupanje, dobra komunikacija in iskrenost. Veliko nama pomeni, da znava drug drugega podpirati.

Indira Ekić: Skupaj s svojim trenerjem

V intervjujih ste priznali, da je prav vaš nekdanji fant kriv, da ste odšli v šov in spremenili življenje. Ste mu danes hvaležni za to?

Verjamem, da se vse zgodi z razlogom, in ta šov mi je pomagal, da sem našla svojo srečo.

Kako ste takrat doživljali njegov odhod in kaj bi svetovali dekletom, ki doživijo nekaj podobnega?

Pomembno je, da se naučiš ceniti samega sebe in se imeti rad. Ko to spoznaš, točno veš, kaj si želiš in kdo je vreden, da vanj vlagaš dragoceni čas.

Glede na to, da je Matic športnik, vas preganja v smislu treningov? Kako preživljata skupne trenutke?

Ne glede na to, da je Matic športnik, si kdaj privoščiva dolga jutra in poležavanje v postelji. Seveda pa sva tudi zelo športno aktivna, tako v fitnesih kot v naravi.

Kako gledate na to, da se današnje zveze precej hitro ustvarjajo in precej hitro končajo. Kaj vam je v odnosu pomembno?

Menim, da to nima velike vloge. Pri nama se je vse začelo precej hitro in spontano. Preprosto sva oba vedela, da sva za skupaj. V zvezi mi je zelo pomembno, da mi Matic zna prisluhniti ter izkazovanje pozornosti in malenkosti, ki veliko štejejo.

Koliko pomembni pa so pogovori v partnerskem odnosu? Se z Maticem veliko pogovarjata?

Veliko dava na medsebojno komunikacijo in pogovore, saj meniva, da je to eden od ključnih dejavnikov uspešne zveze. Sva zaščitniška drug do drugega in ne pustiva, da se kdo vmešava v najino zvezo.

Kakšne načrte imata za prihodnost in kje bosta preživela skupne počitnice?

Predvsem želiva rasti drug ob drugem. Matica vidim kot moškega, s katerim želim preživeti svoje življenje. Za letošnje počitnice pa načrtujeva obisk eksotičnih toplih krajev.

Besedilo: MIMA // Foto: Igor Zaplatil, Mima, Primož Predalič, Blaž Vatovec, osebni arhiv