Da bi bolje razumeli, kako je prišlo do tega, se je treba vrniti v preteklost ...
Ukvarja se s peko slaščic, občasno pa tudi uči druge, kako narediti najboljše kremne rezine. Slaščičarska veščina pa je le ena od mnogih veščin, ki jih obvlada.
Da bi bolje razumeli, kako je prišlo do tega, da se Janez Janša ukvarja s peko slaščic, se moramo vrniti v preteklost.
Na hrvaškem otoku Lastovo je v 80. letih prebival Albanec, ki je delal najboljše kremne rezine. Imel je hčerko, ki se je zaljubila v srbskega častnika, nato pa je z njim pobegnila, kar je Albanca globoko prizadelo, poroča Jutarnji list. Vredno je omeniti, da so bili v tistih časih odnosi med Srbi in Albanci zelo napeti.
Slaščičar je zaradi dogodka zapustil otok, tamkajšnji prebivalci pa so ostali brez slastnih kremnih rezin. Stanje se ni izboljšalo več let, dokler jih ni rešil Janez Janša.
Janeza Janšo na otoku vsi poznajo. Seveda pa to ni njegovo rojstno ime. Njegovo ime je Bojan Radej. Rodil se je v Sloveniji.
Bojana so poimenovali po Janezu Janši, ker je bil Janša takrat najbolj znan slovenski politik. Šlo naj bi za šalo, ki pa je prerasla v nekaj več ...
Na portalu Metropolitan.si lahko preberete nadaljevanje članka, ki ga najdete TUKAJ
Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču