Valerija (Kmetija išče lastnika): Odpira posebno slaščičarno

Valerija (Kmetija išče lastnika): Odpira posebno slaščičarno (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
24. 4. 2017

Nepozaben medijski obraz Valerija, ki jo širna Slovenija pozna iz šova Kmetija išče lastnika in je svoje medijsko srce že pred leti našla na kmetiji Gačnik v osrčju Tolmina, ki jo je poimenovala Naš Raj, tam nadvse uživa. Svojo vizijo je ob tem nadgradila in ekskluzivno za revijo Nova spregovorila o projektu, ki se ga je lotila in bo slavnostno zaživel maja.

"V začetku maja v centru Idrije odpiram novo kavarno in slaščičarno, ki bo obdržala ime Emilija, saj je pod tem imenom včasih obratovala. Ime ima prav poseben pomen, saj je bila Emilija namreč Napoleonova dolgoletna ljubezen, rojena v Idriji. Seveda to ne bo klasična kavarna in slaščičarna, kakšna bo, bo znano že čez mesec dni. Lahko rečem samo to, da sem upoštevala nasvet zvestih strank, ki mi ponavljajo vedno isto: "Joj, če bi le bila bližje, bi te večkrat obiskali." Tako, zdaj bom v Idriji in ne bo več izgovora, da me ne obiščejo," nam v smehu razkrije Vale.

"Hkrati z novim lokalom pa sem skupaj s še dvema v Idriji živečima, vendar ne rojenima Idrijčanoma, pričela nov turistični projekt, kjer se bomo za potrebe tujih in domačih gostov združili turistični ponudniki in s skupnimi močmi ponudili najboljše. Šlo bo za doživljajski turizem, ki bo temeljil predvsem na lepotah narave, kulinariki in doživetjih. Torej na aktivnih počitnicah z dosti dobre volje in dobre hrane."

Seveda pa nismo morali mimo vprašanja, ali bo kmetija v osrčju Tolmina ostala brez nje. "Kmetija Gačnik bo seveda še vedno obratovala. V poletnem času bo turistom še vedno na voljo prostor za kampiranje, prav tako pa bom po predhodnem naročilu tudi še kuhala. Seveda pa bo nekaj kulinarike na pokušino tudi v novem lokalu v Idriji. In tako pomlad namenjam predvsem obvezni birokraciji, ampak seveda tudi pridno sejem na njivi, da bodo gostje v lokalu lahko dobili le najboljše in čim več z moje kmetije," doda Valerija, ki polna energije že nestrpno pričakuje majski dan, ko bo nov izziv postal realnost.

Alojz Petrovčič