Valerija Verhovnik kritično o šovu MasterChef

20. 4. 2015

Valerija, ki jo poznamo še iz šova Kmetija išče lastnika, je vedno brez zadržkov povedala, kar si misli, tako je tudi tokrat po kratkem tekmovanju v kuharskem šovu MasterChef razkrila svoj pogled na dogajanje.

"Iskreno so čisto razočarali, ker komisija sploh ni izbirala in ocenjevala pripravljenih krožnikov, ampak ljudi.

hranaNaprej so šle ženske, ki so jokale, in moški s krutimi življenjskimi zgodbami. Ko so ocenjevali mene, so mi rekli, da imam sicer dober krožnik, samo da se jim zdi, da kot kmečka gospodinja ne poznam dovolj tehnik za takšno tekmovanje. Po prvi oddaji vidim, da moj krožnik res ni bil pomemben, pomembno je bilo to, da s svojo zgodbo ne spadam v kontekst oddaje.

Svet je postal res ena sama zgodba, vsebina pa ni več pomembna. Žal," je jezno povedala Vale in nadaljevala: "Pred sodnike sem postavila Gvidin krožnik – krvavico, pečeno v vlečenem testu, s krompirjevo omako, ki je bila zabeljena z ocvirki in dobro mislijo ter marmelado iz drnulje (našo zlato nagrajenko iz Dobrot slovenskih kmetij), začinjeno s svežo meto in trobenticami. Kaj reči, da mi je bilo zelo žal, ko je bila Alma Rekič zgrožena nad dejstvom, da sem pujsi, ki smo jo zaklali, sama lovila kri in potem izdelala krvavico, ki je bila na krožniku. Pozabila pa sem ji povedati, da zrezki pač ne rastejo v trgovini."