Nov izziv za Valerijo Verhovnik (Kmetija išče lastnika)

Nov izziv za Valerijo Verhovnik (Kmetija išče lastnika) (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
16. 6. 2017

Valerija, ki jo širna Slovenija pozna iz šova Kmetija išče lastnika, je svoje medijsko srce že pred leti našla na kmetiji Gačnik v osrčju Tolmina. Poimenovala jo je Naš Raj, tam pa nadvse uživa. Pred časom je svojo vizijo nadgradila in ekskluzivno za revijo Nova spregovorila o projektu, ki se ga je lotila in je maja slavnostno zaživel.

Mi smo Valerijo, ki se je kot edina udeleženka iz resničnostnih šovov v zadnjih letih izkazala z neko realno vizijo brez sanjarjenja, obiskali v Idriji, kjer nam je iz prve roke predstavila svoj novi gostinski izziv.

"Presrečna sem, da sem oživila slaščičarno in kavarno Emilija v centru Idrije. Marsikdo se sprašuje, zakaj, če pa imam že tako dovolj dela na kmetiji. Odgovor je preprost. Sem človek novih izzivov. Ko zadeve uredim in stečejo tako, kot je treba, potrebujem nov izziv, ki mi ga po navadi prišepne moj notranji glas. Seveda pa tega ne bi zmogla brez pomoči svojega partnerja in seveda dobrega tima, ki stoji za mano. Emilija tako navdušuje s svojimi tortami in preostalimi slaščicami, ki so pečene in narejene z ljubeznijo in iz domačih, naravnih sestavin. Naša posebnost so presne sladice, primerne tudi za vegane, ki jih izdelujem sama. Ponudbo spreminjamo tedensko in mesečno ter s tem vsakič znova presenečamo svoje stranke," nam razkrije Valerija.

"Emilija ali pasja grofica, kot so jo imenovali, je bila Napoleonova ljubica, rojena v Idriji. Njena zgodba je sicer domačinom dobro znana, premalo pa jo poznajo turisti, ki jih je v Idriji čedalje več, zato se bomo trudili, da jo spromoviramo, saj si to zasluži. Domačini so odprtje Emilije sprejeli lepo, tako kot so sprejeli mene, in res sem jim hvaležna za pohvale, spodbudne besede ter seveda obiske. Kot sem že velikokrat povedala, se v Idriji res počutim domače in lepo. Tudi zato, ker nas pri našem delu podpira tudi občinska uprava, ki vedno prisluhne našim idejam in nam pomaga ali svetuje," doda Valerija

Združeni poslovno

Valerija ne skriva navdušenja, da so jo v Idriji lepo sprejeli, a je še dodatno ponosna na svoje gostinske sosede, na katere gleda kot na odlično skupno turistično nadgradnjo lepega mesta.

"Emilija pa ni samo obudila zgodbe resnične Emilije, temveč združila tudi Emilijo in Barbaro, zavetnico rudarjev, katere ime nosi tudi gostišče v Idriji in o katerem se vedno povem, da so naš najboljši sosed. Kljub temu da smo oboji gostinci, narazen le nekaj 10 metrov, se ne gledamo kot konkurenca, temveč kot poslovni partnerji, ki uspešno sodelujemo. Tako smo Matjaž, Petra in moja malenkost (na sliki) začeli novo zgodbo združevanja in povezovanja z namenom povečanja turistične ponudbe v Idriji in okolici. Skupaj ne promoviramo samo svojih gostinskih lokalov, temveč celotno idrijsko občino, njene lepote ter preostale gostinske ponudnike, hkrati pa že pišemo novo zgodbo, ki pa naj za enkrat ostane skrivnost."

Alojz Petrovčič