Valerija Verhovnik: Sama svoja mojstrica

Valerija Verhovnik: Sama svoja mojstrica (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Nova
26. 11. 2012

Nekdanja udeleženka šova Kmetija išče lastnika Valerija, za prijatelje Vale, veliko raje, kakor da moške poprosi za pomoč, intenzivna dela na kmetiji v Tolminu kar sama opravi.

Naše oko jo je pred dnevi v sončnem vremenu na Tolminskem opazilo pred vhodnimi vrati na kmetijo, kjer je kot pravi mojster pripravljala izolatorje za ograjo za osle, koze in krave.Mi smo jo seveda nato poklicali in povprašali, kako se pripravlja na letošnjo zimo, ki naj bi bila kar huda.

»Dela na kmetiji ne zmanjka. Prav vesela sem, da ko zaključim z enim delom, me že drugo čaka. (smeh) Trenutno sem v fazi pripravljanja izolatorjev za ograje. Drugače pa se že veselo grejem v teh hladnih dneh z drvi, ki smo si jih pripravili za zimo. Tudi ozimnica se pripravlja, tako sem pripravila že vložene gobice, marmelado in kar je najbolj pomembno, z ekipo smo zorali vrt in njivo, kjer bomo drugo leto posejali in posadili zelenjavo, ki je letos še nimamo svoje. Prav tako smo pripravili prostor za dva prašička, ki ju načrtujem imeti na pomlad. Skratka, delamo za to, da postanemo bolj kot ne samooskrbna kmetija,« je bila jasna Valerija, ki – verjeli ali ne – morja ne pogreša.