Valerio Lutman (Gostilna išče šefa): Delo–dom, dom–delo

Valeriev dom, ki si 
ga v Šempetru pri 
Gorici deli s starši. (foto: N. Divja) N. Divja
Vir: Nova
16. 2. 2015

Zmagovalec zadnje sezone resničnostnega šova Gostilna išče šefa se je po zaključni oddaji umaknil iz medijskega sveta, saj o njem ni ne duha ne sluha.

Že od začetka decembra se namreč ni potrdil na nobenem družabnem dogodku, niti na svojem družabnem profilu ni delil nobene novice. Številni so za njegov umik iz družabnega življenja krivili delo, s katerim so ga zasipali tako v Hitovi restavraciji Mediteran kot tudi v obliki kuharskih nastopov v drugih Hitovih restavracijah po Sloveniji.

Obremenjenost z delom je Valerio sicer potrdil tudi na svojem novem blogu, ki ga je začel pisati v preteklem tednu. "Poleg službe je dogodkov kar veliko, tako da se ne morem odzvati vsem," je zapisal Valerio, prav v teh dneh pa so v Casinoju Perla napovedali tudi nove termine za večerje, ki jih bo posebej za to priložnost pripravljal Valerio. Viri blizu Valeria so nam sicer zaupali, da je bil z delom in odnosi z mediji še posebej obremenjen decembra, ko je prijateljem zaupal, da je bilo zanj veliko lažje sodelovanje v šovu kot izpolnjevanje obveznosti po njem. Zdaj naj bi se Valeriev urnik nekoliko umiril, prav tako naj bi mu v restavraciji Mediteran v Novi Gorici uredili bolj umirjen urnik, kar mu omogoča tudi več časa za športne aktivnosti. Kot so nam zaupali viri, naj bi bil Valerio že od samega začetka bolj samotarske narave in njegov odmik od javnosti ni povezan s kakršnim koli načrtovanjem ali skrivanjem, temveč je le del njegove osebnosti. Večino časa naj bi tako preživel doma ali na kolesu, saj smo od nekaterih domačinov iz Šempetra pri Gorici slišali, da se Valerio še vedno rad sprosti s hitro vožnjo na tekmovalnem kolesu.

ZOJA AHLIN

Značke: Lutman Valerio