Valerio Lutman (Gostilna išče šefa): Je že napredoval

Valerio Lutman (Gostilna išče šefa): Je že napredoval (foto: Arhiv Perle) Arhiv Perle
Vir: Nova
20. 12. 2014

Zmagovalec šova Gostilna išče šefa Valerio se je po tednu predaha že vrnil na staro delovno mesto, kjer pa ga je že takoj čakal nov delovni izziv – postal je čisto pravi 'chef'!

Valerio, ki prihaja iz Šempetra pri Novi Gorici, je pred odhodom v šov delal kot kuhar v novogoriškem centru Perla. Med svoje sodelavce se je z veseljem vrnil, oni pa so bili prav tako zelo veseli njihovega, zdaj zvezdniškega kuharja.

V Perli so nam zaupali: "Lahko povemo, da se je Valerio ekipi kuharjev v Perli pridružil avgusta letos, dobre tri tedne pred začetkom kuharskega šova. Valerio je tudi sicer med šolanjem delovno prakso opravljal v družbi Hit, med letoma 2005 in 2008, cela tri leta, torej, pa je vihtel kuhalnice v centru Park, kjer v teh dneh praznujejo 30-letnico Hitovega igralništva." Direktor Perle David Kamšek je ob sprejemu ob vrnitvi zadovoljno povedal, da so v Perli nanj ponosni in veseli, da so verjeli v pravo osebo in zaposlili novega sodelavca, ki je sprejel tako pogumno odločitev. Ob njegovi veliki vrnitvi so mu tako ponudili novo delovno mesto, in sicer od zdaj naprej ima mesto vodje kuhinje osrednje a la carte restavracije Mediterraneo. Valerio, nekdaj kuhar, pa je s tem postal čisto pravi kuharski 'chef'. Tam ima tudi številno ekipo sodelavcev, saj so v Perli kar štiri restavracije, kuharska ekipa pa šteje kar 44 sodelavcev.

NJEGOV ŠEF GA HVALI

Kot zmagovalec resničnostnega šova pa je seveda Valerio iskan po vsej Sloveniji, še vedno ima številne intervjuje in obveznosti, a je njegov šef glede tega zelo uvideven. Prav tako 'chef', a vodja vseh štirih kuhinj v Perli, Matjaž Šinigoj nam je zaupal: "Ker se z Valeriem dobro poznava, tudi v prostem času kdaj skupaj kolesariva, smo glede na vse dogodke prilagodili tudi delovne obveznosti, sestaviti njegov urnik, pa ni bil mačji kašelj. Je že tako, da se je Valerio vrnil na delo prav v mesecu decembru, ko imamo res veliko dela, zato ne bo ušel niti silvestrskemu večeru – tega bomo namreč letos preživeli kar skupaj in delovno." S tem pa vsakodnevnih službenih obveznostih Valeria še ne bo konec. Da ga ne bi 'zadrževali' in imeli zase le v Novi Gorici (tam bo imel posebne dneve 18. in 23. decembra), so si ga 'razdelili' še po drugih Hitovih destinacijah po Sloveniji. Tako bo v decembru še v Kranjski Gori, januarja pa tudi v Mondu v Šentilju.

NINA KEDER