Valter Birsa in Tim Matavž: Pomagala bosta otrokom

Vir: Govori.se
17. 5. 2012

Slovenska nogometna reprezentanta bosta še tretje leto zapored pomagala pripraviti dobrodelni nogometni spektakel v Biljah pri Novi Gorici, ki bo v petek, 22. junija, ob 17.30.  

Športno društvo Bilje si je posebno mesto v slovenskem športnem svetu izborilo z nogometno šolo za mlade nogometaše od 6. do 18. leta starosti, ki se imenuje po Birsi in Matavžu. Zvezdnika slovenske izbrane vrste sta svoje znanje in spretnost nabirala in urila prav na biljenskem nogometnem igrišču in v ND Bilje.

"Letos poskušamo nadgraditi akciji z minulih let, kot novost smo uvedli možnost prispevanja prek SMS-sporočil. Bistvo akcije ostaja vsako leto isto: da zberemo čim več denarja za otroke, ki ga najbolj potrebujejo, ki v življenju nimajo takšne sreče, kot, denimo, mi," je o akciji dejal Birsa, njegov reprezentančni kolega in na spektaklu selektor nasprotne ekipe Matavž pa je dodal: "Ravno to je to, kar smo si želeli pred tremi leti ob začetku dobrodelne akcije: da nam bo uspelo vsako leto pripraviti ta dobrodelni nogometni turnir, zdaj postaja tradicionalni in to me zelo veseli. Super je, ker sem tudi sam igral v Biljah od mladih nog naprej in me veseli, da lahko tudi na ta način nekaj vrnem klubu."

Letos bo na sporedu tretja zaporedna dobrodelna prireditev. Prvič so dogodek pripravili leta 2010, ko so v organizaciji nogometnega društva Bilje, Nogometne zveze Slovenije (NZS), Fundacije Vrabček upanja in Zveze prijateljev mladine Nova Gorica k obisku pritegnili 1700 obiskovalcev. Lani se je nogometni spektakel še dodatno okrepil na področju prepoznavnosti in dobrodelnosti, prireditev pa je obiskalo 2300 gledalcev, ki so lahko navijali za nogometne ase, smučarje, rokometaše, veslače, glasbenike in druge prepoznavne Slovence.

Letos so uvedli novost, tako da so s pomočjo vseh slovenskih mobilnih operaterjev omogočili pošiljanje dobrodelnih SMS-sporočil v vrednosti 1 evra s ključno besedo ZAOTROKE na številko 1919, ki traja od 14. maja pa do same prireditve. Z njo želijo organizatorji z zdravim pristopom do načina življenja otrokom ponuditi možnost, da svoj prosti čas prebijejo organizirano in v dobri družbi, kjer si na prvovrsten način lahko krepijo telo in duha. Drugi cilj te prireditve pa je po besedah organizatorjev dobrodelnost, torej zbrati čim več finančnih sredstev. Denar gre pomoči potrebnim otrokom v sklopu Zavoda za promocijo strpnosti, povezanosti in socialne vključenosti Love Is Universal ter za Fundacijo Vrabček upanja za nakup opreme in pripomočkov za oddelek invalidne mladine v Stari Gori.

Nogometna šola Valterja Birse in Tima Matavža je ambasadorka fundacije Vrabček upanja. Organizatorji načrtujejo, da se bo letošnjega dogodka udeležilo okrog 3000 obiskovalcev, tudi letos pa bodo sodelovala zveneča imena iz sveta športa, kulture (estrade), gospodarstva in politike.