Valter Birsa in Tim Matavž: Zbirata keš!

Vir: Lea
30. 6. 2011

Športno društvo Bilje ima na Primorskem častitljivo tradicijo na področju športne dejavnosti, posebno mesto v slovenskem športnem svetu pa si je izborilo z nogometno šolo za mlade nogometaše, ki je po desetletjih trdega dela slovenskemu nogometu dalo kar nekaj odličnih igralcev.

‘Biljenski nogometaši’ so našli svoja mesta v številnih prvoligaških in mednarodnih klubih, nekateri med njimi pa so bili izbrani tudi med člane slovenske nogometne reprezentance. Med najbolj znanimi sta gotovo nogometaša, doma iz Šempetra pri Gorici, Valter Birsa in Tim Matavž, ki sta domovino odlično zastopala na lanskem svetovnem nogometnem prvenstvu v Južnoafriški republiki. Prav njuni imeni nosi nogometna šola v Biljah, ki je namenjena otrokom od 6. do 18. leta starosti.

Visok jubilej bo Športno društvo Bilje zaznamovalo slovesno, z različnimi aktivnostmi in prireditvami, eden izmed odmevnejših dogodkov bo seveda prireditev ‘Dobrodelni nogometni spektakel’, ki bo potekala 1. julija ob 19.00 na nogometnem igrišču. Lani so zbrani denar namenili otrokom, del so ga namenili Zvezi prijateljev mladine Slovenije, del pa je fundacija Vrabček upanja namenila za nakup opreme in pripomočkov za oddelek invalidne mladine v Stari Gori.

Velika želja in cilj fundacije je pomagati pri izpeljavi investicije v nov objekt oziroma v sodoben rehabilitacijski center, ki bo nadomestil prenatrpane in dotrajane montažne paviljone. Upajo, da bodo k temu v večji meri pripomogli z letošnjim dogodkom.