Valter Birsa: Poroka je bila slavje brez primere

Vir: Lea
11. 6. 2012

V zadnjem mesecu dni je bilo veliko porok slovenskih nogometašev, zadnja pa je bila minulo soboto v Goriških brdih, na Gradu Dobrovo. Svoj 'da' je izrekel eden od naših najboljših nogometašev Valter Birsa.

Nogometaš je svojo večno zvestobo zaprisegel dolgoletni punci Mateji, s katero imata tudi leto in pol starega sinčka Nolana.

Valter sicer igra za italijanskega prvoligaša Genoa, in kot se za nogometaša njegovega kova spodobi, tudi pri poroki ni varčeval. Ker Valter prihaja iz Šempetra pri Novi Gorici, je izbral Goriška brda. Za idilično poroko sredi Brd, ki se trenutno bohotijo v vsem svojem sijaju in kjer je v teh dneh tudi Praznik češenj, je zakupil celoten Grad Dobrovo. Pred nezaželenimi gosti so grad varovali varnostniki, civilna poroka pa je potekala za visokimi grajskimi zidovi.

Nato so se gosti z ženinom in nevesto preselili še do bližnje cerkve sv. Mihaela v vasico Biljana, kjer so imeli še cerkveni obred. Razkošen in izviren pa je bil tudi njihov poročni vozni park – nevesta se je v cerkev pripeljala z razkošnim bentleyjem, ženin pa v starodobniku znamke Rolls Royce.

Po cerkveni poroki sta se ženin in nevesta s sinčkom Nolanom v starodobniku odpeljala na zabavo, ki je bila prav tako na Gradu Dobrovo. Tudi sicer Valter prisega na drage in prestižne avtomobile – pred mesecem dni je na italijanski avtocesti pri Genovi razbil svojega ferrarrija F 430.

Zabava in slavni gostje

Zabava je bila očitno precej bučna, saj sta si mladoporočenca privoščila bend, ki velja za enega od najbolj zabavljaških, znanega tudi po izvajanju vseh balkanskih hitov – Mambo Kings. Na poroki so tako uživali še Jure Košir s soprogo Alenko, Denis Avdić s svojo punco in številni Birsovi nogometni prijatelji, med drugim Andrej Komac, Andraž Kirm, Bojan Jokič in Tim Matavž.

Priporočamo