Vanesa Mesarec očara s svojo prikupnostjo

Vanesa Mesarec očara s svojo prikupnostjo (foto: Arhiv Planet tv) Arhiv Planet tv
Vir: Lady
24. 11. 2017

Neška, prijazna sogovornica, nam je takoj po izločitvi zaupala, da je pred prijavo v resničnostni šov premišljevala, da bi se odločila za operativni obvod želodca.

Ravno takrat je na Facebooku zasledila reklamo za prihajajoči šov. "Pa sem si rekla, da bom poskusila. Mislila sem si, da tako ali tako nimam nobene možnosti, da bi se uvrstila med sodelujoče, glede na to, da bo zagotovo veliko prijavljenih." A ji je uspelo. Prestala je prvo avdicijo, zatem še drugo, uspešno je opravila tudi psihoteste, ki so bili del filtriranja primernih kandidatov za udeležbo v oddaji. "Ko sem prestala vse to, sem vzela vse skupaj resneje." Bolj ko se je izbor kandidatov krčil, bolj je postajalo simpatični Neški jasno, da iz tega vendarle nekaj bo. Pred časom se je razšla tudi s fantom, vendar ne zaradi njene telesne teže, kot pravi sama.

"Nisva našla skupnega jezika. On se ni želel preseliti k meni, jaz nisem želela oditi k njemu. Nastal je problem in sva se posledično razšla." Zaradi odhoda v šov je zaprla tudi svoj kozmetični salon. Ko je stopila v hišo, je bila navdušena. "Meni je bilo vrhunsko. Nimam ene grde besede." Nekatere so v sami hiši motile sanitarije, vendar Neška ni bila med njimi. "Najpomembneje mi je bilo, da smo se med seboj razumeli. Nikogar ni bilo sram zaradi njegovega videza. Bili smo iskreni. Ni bilo stresa, živčnosti ..." Pravi, da se je ob vrnitvi domov spraševala, kako je lahko sploh živela v takšnem svetu zunaj šova. Notranji svet se ji je zdel lepši od zunanjega.

Priznava, da je bilo v hiši bolje, morda zaradi tega, ker so bili združeni ljudje s podobnimi težavami – čezmerno telesno težo in podobnimi značaji. "Karakterno se mi zdi, da so nas nekako 'trofli'." Pravi tudi, da se niti enkrat niso resneje sporekli.

Pri sami dieti se je strogo držala Katjinega jedilnika. "Zavedala sem se, da moramo zaradi zahtevnosti treningov v telo vnesti dovolj kalorij." Naj spomnimo, da so se nekateri tekmovalci samoiniciativno odločili, da svoje obroke hrane še dodatno zmanjšajo navkljub nasprotnemu mnenju dietičarke Katje. "Tudi po jedilniku Katje smo normalno izgubljali odvečne kilograme. Osebno sem doma jedla premalokrat in preveč."

Besedilo: Aleš - Rod // Foto: Arhiv Planet tv