Vanja Kuštrin nezadovoljna s praznim odgovorom direktorja RTV; obvestila bo programski in še nadzorni svet

Vanja Kuštrin nezadovoljna s praznim odgovorom direktorja RTV; obvestila bo programski in še nadzorni svet (foto: Osebni album) Osebni album
11. 2. 2020

Pred dnevi smo na Govori.se med drugim pisali tudi o Vanji Kuštrin, ki je še vedno besna na nacionalno televizijo, saj ji le ta ne dovoli nastopa v oddaji Slovenski pozdrav. Ker je bila glasbenica zavrnjena s strani urednika oddaje, se je odločila, da bo pravico poiskala pri generalnem direktorju RTV, ki pa ji je, kot pravi Kuštrinova na facebooku, poslal prazen odgovor.

"Spoštovani prijatelji in zvesti poslušalci, obveščam vas, da sem s spodnjim dopisom danes odgovorila na "prazen" odgovor g. Igorja Kadunca z dne 31.01.2020 ter ga obvestila, da bom o zadevi odslej podrobno javno poročala. Vesela bom vaših komentarjev in podpore. Vi zame, jaz za vas, vaša Vanja Kuštrin," je v uvodu na svojem facebook profilu zapisala Vanja Kuštrin, ki je nato v celoti delila pismo, ki ga je poslala generalnemu direktorju RTV Slovenija, Igorju Kaduncu.

"Spoštovani g. Igor Kadunc, opravičujem se vam za pozen odgovor na vaš dopis z dne 31.01.2020. V vašem odgovoru ne ponudite vsebinskih argumentov v zvezi s tem, ali so moja stališča v predhodnem dopisu upravičena ali ne, pravzaprav mi vsebinsko sploh niste odgovorili, zato se pač moram poslužiti drugih legalnih in legitimnih sredstev, s katerimi bom zavarovala svojo integriteto in upravičila trud, ki ga dolgo časa in požrtvovalno vlagam v svojo glasbeno kariero. V svojih dosedanjih pisanjih sem vam iskreno in dovolj podrobno pojasnila, da se z odgovorom urednika g. Andreja Hoferja ne strinjam, zato sem se sploh obrnila na vas, kot na generalnega direktorja RTV glede omenjene problematike pri oddaji "Slovenski pozdrav", vendarle je vaša naloga, da poskrbite, da ne prihaja do nevšečnosti in diskriminacije na državni televiziji. Sama navedba urednika g. Andreja Hoferja o dajanju prednosti se nam zdi diskriminatorna! Priznanje, da lahko nastopajo samo aktualni izvajalci iz glasbenih lestvic, tako ne daje novim izvajalcem možnosti, da se predstavimo slovenski javnosti preko nacionalne televizije, za katero tako gledalci kot novi izvajalci plačujemo redno in obvezno RTV naročnino. Ker gre za diskriminacijo in "za lase privlečene argumente" (ki za nekatere veljajo, za druge pa več kot očitno ne) in ker ni pošteno do poslušalcev in gledalcev, da mi urednik g. Andrej Hofer ne da priložnosti za gostovanje v oddaji Slovenski pozdrav, čeprav imam iste pravice kot ostali glasbeniki in je publika tista, ki odloča, vas naprošam o ponovnem premisleku in premiku zadeve na bolje v skladu z mojim pozivom. V zvezi z vašim odgovorom ali vsaj namigom, da naj bi vam grozila (kar mi sicer ne pade na kraj pameti!), naj izpostavim, da ste tako vi kakor tudi jaz (absolutna) javna osebnost in korektno do mojih poslušalcev kot vaših gledalcev je, da so obveščeni, kaj se dogaja in kako se na vaši državni (!) televiziji izmikate temu, da bi priložnost za nastop v vaših oddajah, ki dosegajo najširšo gledanost v Sloveniji, ponudili kar najširšemu krogu mladih izvajalcev (z veliko podporo oboževalcev na spletnih omrežjih!). Odločila sem se, da bom z vašimi odgovori na moje pozive seznanila programski in nadzorni svet RTV SLO, o odgovorih pa bom poročala tudi na spletnih družabnih omrežjih. Pri tem ne bom navedla nobene neresnice in ne bom razkrila nobenega osebnega podatka, pač pa zgolj zavarovala svoje pravice kot uporabnice javnega servisa, kar naj bi vaša televizija prav gotovo bila! Prosila bi vas, da v najkrajšem času skličete sestanek, na katerem bom tudi sama s svojo ekipo prisostvovala, da razrešimo to zadevo in da mi omogočite predstavitev najnovejše skladbe Naj vino greje me v oddaji Slovenski pozdrav na RTV SLO. V pričakovanju vašega pozitivnega odgovora se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam, V. Kuštrin."

Kot kaže iz Vanjinih besed, bo šla glasbenica še dlje oziroma do konca! Kako se bo vse skupaj razpleto, pa bomo vsekakor spremljali tudi na Govori.se.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri