Vasilij in Maja Žbogar vendarle pričakal svojo deklico Rijo!

Jadralska družina Žbogar se je 
razveselila nove družinske 
članice, deklice Rije, ki je 
družinico še dodatno povezala. (foto: arhiv Nove) arhiv Nove
Vir: Nova
5. 6. 2017

Najboljši slovenski jadralec vseh časov Vasilij Žbogar iz Izole je po prihodu z OI v Braziliji užival družinsko življenje v družbi žene Maje in sina Talina ter nestrpno pričakoval majske dni, ko je bil napovedan prihod nove družinske članice – deklice Rije.

Tako se je pred dnevi, natančneje 23. maja, družina Žbogar povečala. Na sončen dan je v izolski porodnišnici z nasmehom na ustnicah svojo družino pozdravila deklica Rija. Zakonca Žbogar ne skrivata, da se jima je izpolnila sanjska želja, da imata v družini parček – fantka Talina in deklico Rijo. Oba imata namreč pomenljivo ime, povezano z jadralstvom.

"Najprej smo izbrali ime Ria za deklico, nato pa dodali še eno črko, tako da je po novem deklica Rija. Ob porodu je imela 4.200 g in 55 cm. Je kar velika, najverjetneje po mami. (smeh) Porod je bil neverjetno hiter. Ob prihodu v bolnišnico pa vse do poroda je minilo manj kot pol ure. Izredno sem vesela, da je vse tako, kot mora biti, in da je otrok zdrav. Rada bi se zahvalila celotnemu osebju porodnišnice," nam je v veselju ekskluzivno iz porodnišnice razkrila Maja.

ALOJZ PETROVČIČ