Vasilij & Maja Žbogar: V prazničnem vzdušju

Žbogarju družina pomeni 
veliko, in kot nam je razkril, 
se ji bo po poletnih olimpijskih 
igrah v Riu posvetil na polno. (foto: Alpe) Alpe
Vir: Nova
29. 12. 2015

Naš jadralski zvezdnik, ki je po osvojitvi medalje na zadnjem svetovnem prvenstvu s svojo ekipo odjadral v Brazilijo, natančneje v Rio, kjer bodo poleti 2016 potekale olimpijske igre, se za božično-novoletne praznike vrača domov v Izolo, k svoji ženi Maji in sinu Talinu.

Njegovo postavno manekenko in ženo Majo smo prosili, naj nam razkrije, kako preživlja dneve s sinom Talinom, ki je pravi veseljak v družini Žbogar.

"Vasilija pogrešava oba s sinom, to je skoraj nemogoče ne omeniti, saj so skupni trenutki res nekaj posebnega. Smo kot prava družina, najraje izkoristimo vsak skupen trenutek, zato kakšno zadevo pripravimo kar pred rokom. Tudi letošnja praznična okrasitev je bila na vrsti, ko se je po vrnitvi s svetovnega prvenstva na Novi Zelandiji za nekaj dni ustavil doma v Izoli," pove Maja in nadaljuje: "Bližajo se družinski prazniki in ker nam to veliko pomeni, sva bila z okrasitvijo z Vasilijem zelo aktivna že prej, in skupaj s Talinom to naredila, preden je odšel v Rio. Dom je prekrasen in poln topline že ves december. Najin sin Talin je z veseljem pomagal okrasiti jelko, kjer je bilo najbolj zanimivo to, da je okraske na jelko obesil in jih čez nekaj trenutkov vzel nazaj dol ter pospravil. Smeha je bilo veliko in verjeli ali ne, Talin ni niti enega okraska razbil. Ker ima Vasko številne obveznosti in je veliko odsoten, smo tisti čas izkoristili na polno ter si vzeli čas in se odpeljali ogledat vsa obalna mesta in okrasitev. Vsekakor ga razumem in podpiram, saj vem, da mu to veliko pomeni. Talin je zelo priden fant in pravi veseljak ter zelo rad hodi v vrtec. Popoldneve pa najraje preživljava skupaj ali pa je pri Vaskovih starših oz. na igrišču v družbi s prijatelji iz vrtca," nam pove Maja, ki že nestrpno pričakuje praznične dni, ko bo družina skupaj in brez obveznosti.

■ ALOJZ PETROVČIČ