Vasilij Žbogar bo še vedno jadral!

Vasilij Žbogar bo še vedno jadral! (foto: Alpe) Alpe
Vir: Lady
22. 9. 2018

Vrhunski jadralec Vasilij Žbogar je pred dnevi poskrbel za pravo medijsko bombo, saj se je z gibanjem Ponosni na Izolo odločil vstopiti v politične vode. Vseslovensko priljubljenega športnika smo obiskali v njegovem mestu, kjer je ekskluzivno za Lady pojasnil to nenadno in popolnoma nepričakovano odločitev.

"Iskreno povedano, še ne vem, kaj realno pomeni moj vstop v politiko. (smeh) Nikoli se nisem ukvarjal s politiko, saj so bile moje misli in vizija v zadnjih letih strogo usmerjenje v jadranje in cilje na tem športnem področju. Da sem se odločil za vstop v politiko, je jasen korak v smeri, da bi rad pomagal pri razvoju izolskega športa v vseh pogledih. Mislim, da je vrhunski šport za tako majhno mesto, kot je Izola, v promocijskem pogledu zelo pomemben. Sem eden od članov gibanja Ponosni na Izolo, ki na naslednjih lokalnih volitvah podpira županskega kandidata Evgenija Komljanca, tudi koordinatorja našega gibanja," pove Žbogar in doda: "Rad bi poudaril, da sem tudi sam kot vrhunski športnik vedno gledal, da sem vse članke, pogovore, intervjuje, reportaže opravljal v Izoli in s tem pripomogel, da se je ob mojih jadralskih uspehih mesto zapisalo v svetovnem merilu promocije, kar je zame gledano zelo pozitivno, saj sem ponosen na mesto in ljudi, ki me podpirajo od malih nog. Žal je bil šport v Izoli v zadnjih letih opazno dan na stran, zato bi rad z gibanjem Ponosni na Izolo poskrbel, da bi v tej smeri to področje dobilo nov zagon oziroma perspektivo. Pomembno je, da ne gledam zgolj na jadranje, ampak na razvoj celotnega izolskega športa, saj bi lahko nadvse zanimiv izolski šport povezali tudi s turizmom."

Spet na olimpijske igre?

Seveda nismo mogli, ne da bi Vasilija vprašali, kako kaj njegova jadralska pot, saj je po novem tudi v vlogi trenerja pri jadralski ekipi oziroma reprezentanci iz Irske. "Kot jadralec se še nisem upokojil. (smeh) Delati moram, da preživim, zato sem dejaven, kot je opazno, na jadralskem, trenerskem pa še katerem področju, o katerem sem danes zelo jasno spregovoril za vaš medij. Res na polno sem delaven pri jadralski irski reprezentanci, kjer uresničujem in pomagam ustvarjati jadralske programe. Pri jadranju je vse mogoče, tako da če bodo ob koncu leta pri jadralski zvezi nekaj sprejeli, je mogoče, da se spet vidimo na naslednjih olimpijskih igrah. Kot starejši jadralec se imam v določenem razredu še možnost udeležiti tega edinstvenega športnega dogodka, na katerem sem Slovenijo in zveste navijače doma ter po svetu v minulih letih razveselil s kar tremi prestižnimi olimpijskimi kolajnami. Jadranje je del mene in nisem še rekel zadnje besede!" za konec doda Žbogar.

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: Alpe, osebni arhiv

Priporočamo