Vasilij Žbogar: Doma bo šele za božič

Vasilij Žbogar: Doma bo šele za božič (foto: Osebni arhiv ) Osebni arhiv
Vir: Story
22. 11. 2015

"Z jadralsko ekipo smo ves čas v akciji, tako da me je res težko ujeti. Vse je super in vesel sem, da gre vse po načrtih. Trenutno sem na Novi Zelandiji, žena Maja in sinček Talin pa sta v Izoli," nam je zaupal vrhunski slovenski jadralec Vasilij Žbogar.

"V zadnjem obdobju kar dosti potujem, in ker je bilo to malo preveč za Talina, smo se odločili, da bosta z Majo do poletnih olimpijskih iger prihodnje leto ostala v Izoli. Talin rad hodi v vrtec in v Izoli ima Maja tudi veliko pomoči mojih staršev, ki Talina obožujejo," pravi Vasilij, ki je zelo navezan na družino, saj vse proste trenutke preživi z ženo in sinčkom, ki ju v tujini zelo pogreša.

"Težko je to povedati, a verjamem, da me boste razumeli. Zame je težje, ker ju ne vidim, oziroma zaradi športnih obveznosti oziroma odsotnosti velikokrat vidim, kako sin raste, prav prek Skypa, ampak trenutno ni druge možnosti. Niso lahke! Vsi moramo malce potrpeti in poskušati čim lažje preživeti to obdobje, saj jadranje zahteva mojo popolno prisotnost in misli. Kdor me pozna, ve, da sem 100-odstotno osredotočen na olimpijske igre, tako da je vse malce lažje, saj sem ves dan zaposlen in mi čas hitro mine," čustveno pove in doda, da bo šele med decembrskimi prazniki v krogu družine.

"Na Novi Zelandiji bom do konca decembra in potem letim v Rio na treninge. Doma bom šele za božič in novo leto. Vesel sem, da Talin hitro raste, in razen tega, da je poln energije, je zelo priden otrok. Za zdaj ga jadranje ne zanima, a upam, da bo, ko zraste, izbral kateri drug šport," pravi.

Napisal Alojz Petrovčič
Fotografije Osebni arhiv Vasilija Žbogarja

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story46/2015

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 46/2015

Story 46/2015, od 12. 11. 2015