Vasilij Žbogar: "Družinsko stopnišče ima svojo zgodbo."

Vseslovenski
jadralski ponos,
športnik Vasilij
Žbogar, je svoj
izolski dom opremil
s časopisnimi
prispevki. (foto: Alpe) Alpe
Vir: Nova
22. 2. 2017

Vrhunski slovenski jadralec Vasilij Žbogar iz Izole po prihodu z OI v Braziliji uživa družinsko življenje z ženo Majo in sinom Talinom ter z vso nestrpnostjo že pričakuje maj, ko se bo družina povečala še za enega člana.

Med pomembnimi prispevki o jadralcu je tudi veliko zgodb naših tedenskih edicij: Nova, Lea in Story.

Žbogarjevo stanovanje je razdeljeno na dva dela – spodnji in zgornji del. Povezava med deloma pa je prav posebno stopnišče, na katero je Vasilij zelo ponosen, saj je tam njegova celotna življenjska zgodba. Od prvih jadralskih korakov, uspehov, pa vse do danes, ko je srečen s svojo družino in zaseda jadralski prestol kot najboljši v Sloveniji.

"Družinsko stopnišče ima svojo zgodbo in priznam, kar velikokrat se ustavim ob pogledu na številne članke, prispevke, reportaže, ki so govorili o meni, ter se zatopim v spomine tistega obdobja. Kot je opaziti, je na steni tudi veliko prispevkov iz revij Nova, Lea, Story – vaše časopisne hiše Adria Media Ljubljana, s katero kot športnik zelo lepo sodelujem," nam s ponosom razkrije Žbogar in nadaljuje: "Februarja se z družino odpravljamo v Valencio, kjer mislim, da bomo ostali kar dober mesec dni, saj imam tam tudi stanovanje, ki ga bom v prihodnje uporabljal bolj za družinske turistične oddihe. Nato pa me ob prihodu v Slovenijo čakajo še dokončni pogovori pri določenih jadralskih poslovnih projektih, ki jih bom najverjetneje razkril v pomladnih dneh. Nikoli namreč ne razkrivam rad zadev, dokler niso na papirju in dokler projekt ne dobi neke dokončne vizije."

Alojz Petrovčič

Priporočamo