Vasilij Žbogar je našel nov jadralski izziv!

Vasilij Žbogar je našel nov jadralski izziv! (foto: Alpe) Alpe
Vir: Nova
27. 2. 2018

Slovenski jadralec Vasilij Žbogar ostaja prvo jadralsko ime, ki se lahko pohvali z naslovom najboljšega jadralca vseh časov pri nas.

Jadralec je večino leta odsoten od doma, saj ga zavezujejo različne poslovne pogodbe po vsem svetu. Nam ga je pred dnevi uspelo končno priklicati, da nam iz prve roke razkrije, kako preživlja zimske dni, daleč od doma.

"Zaradi obveznosti, tako delovnih kot jadralskih, sem kar precej dni od doma. Kaj naj rečem, to je del mojega življenja. Družinsko smo se odločili, da otrok in žene ne vozim več okoli z jadralsko ekipo, ker je preveč zahtevno. Jadranje in vse obveznosti zahtevajo odgovornost in čas, ki ga je treba na polno izkoristiti ob ugodnih vremenskih razmerah," nam pove Vasilij in nadaljuje: "Iskreno jih kar precej pogrešam, vendar ko pridem domov, se popolnoma posvetim njim. Ko sem v domači Izoli, sem zato odklopljen in me je težko dobiti, saj je čas za družino zame najpomembnejši, sploh pri dveh malih otrocih. Leto bom nadaljeval delovno, kar pomeni trenerske vode, kjer pa bom tudi jadral na jadrnici Zvezda in odjadral Star sailors league. To pa zato, ker obstaja velika možnost, da bo na naslednjih olimpijskih igrah tudi 'keel boat', torej večja in težja jadrnica, ki mi zelo ugaja."

Besedilo: Alojz Petrovčič // Foto: Alpe

Priporočamo