Vasilij Žbogar: Na OI kot zastavonoša!

Vasilij Žbogar: Na OI kot zastavonoša! (foto: arhiv revije Lea) arhiv revije Lea
27. 7. 2016

Po evropskem prvenstvu v nogometu v Franciji se letos poleti obeta še en svetovno odmeven športni dogodek, olimpijske igre v Braziliji.

Za primorskega in najboljšega slovenskega jadralca razreda finn, Vasilija Žbogarja, bodo to že pete igre. Še preden pa se je z jadrnico podal na regatna polja v zalivu Guanabara, ga je pred dnevi doletela posebna čast, da bo kot zastavonoša na otvoritveni slovesnosti na stadion popeljal slovensko olimpijsko reprezentanco.

"To je zame posebna čast pa tudi nagrada za moje dosežke. Slovenske simbole sem vedno zelo spoštoval, z zastavo v rokah sem slavil bron v Atenah in srebro v Pekingu. Hvala vsem za zaupanje, upam, da vas tudi v Riu ne bom razočaral," je jasen Vasko in nadaljuje: "V Riu je vse, kar se tiče jadralskih tekmovanj, pripravljeno, marina je urejena, morje pa je zelo umazano. Rio je veliko, zahtevno mesto, treba je biti zelo pazljiv, veliko je nepridipravov, treba se je izogibati nevarnih lokacij. Narava pa je lepa." Žbogar, ki se počasi z vsemi olimpijci že odpravlja na OI v Brazilijo, se je nekaj zadnjih dni ob vrnitvi v Slovenijo umaknil na Banjško planoto: "Tu sem na višinskih pripravah, hodim pa tudi da kondicijske treninge v Novo Gorico. Počutim se dobro, nekaj napetosti je, ampak ker so to že moje pete olimpijske igre, sem tega že vajen. Vem, da je pred mano pomembna regata, zdaj želim v miru opraviti še zadnji del priprav."

Priporočamo