Vasilij Žbogar ostaja jadralsko aktiven

Vasilij Žbogar ostaja jadralsko aktiven (foto: Arhiv revije lea) Arhiv revije lea
Vir: Lea
18. 6. 2017

Najboljši slovenski jadralec vseh časov, Vasilij Žbogar iz Izole, je po prihodu z OI v Braziliji užival družinsko življenje v družbi žene Maje in sina Talina ter nestrpno pričakoval majske dni, ko je postal drugič očka.

Družino Žbogar je pred dnevi razveselila zdrava deklica Rija. Po več neuspešnih klicih nam je le uspelo priklicati vrhunskega slovenskega jadralca in ga za nekaj trenutkov ujeti na italijanskem letališču Marco Polo v Benetkah.

"Prihod Rije je v družino Žbogar vnesel dodatno veselje. Nimam besed, kako sem ponosen, da se je nama z Majo uresničila želja imeti otroški parček – fantka in deklico. Talin je zelo skrben do svoje sestrice in na veliko pomaga mami," nam je povedal Vasilij in nadaljeval: "Tudi sam vse proste trenutke najraje preživim v Izoli z družino. Tokrat pa ste me ujeli ravno na letališču, saj se odpravljam v Španijo, kjer bom do polovice junija poslovno urejal neodložljive zadeve v povezavi z jadranjem. A ne skrbite, Maji v teh prvih dneh zelo veliko pomaga moja mama Dragica, v Izolo so prispeli tudi Majini starši, tako da je hiša polna veselja."