Vasilij Žbogar: Pod nujno na operacijo oči

Vir: Lea
7. 6. 2012

Primorski jadralski mojster Vasilij Žbogar že odšteva tedne, saj se poletne olimpijske igre v Londonu bližajo s svetlobno hitrostjo.

Mi smo našega najuspešnejšega in vseslovensko priljubljenega jadralca za nekaj trenutkov ujeli v tržaški marini Porto San Rocco v Miljah, kjer se je z ekipo prestižne jadrnice Esimit Europa 2, katere ugledni član je tudi sam, udeležil posebnega sprejema oziroma predstavitve vseh tehnoloških novosti na tej pravi zmagovalni morski jadralni zverini.

"Iz španske Valencie sem priletel naravnost v Trst, da se udeležim tega jadralskega dogodka z ekipo. Domača Izola me do avgusta ne bo videla, saj sem popolnoma zaseden s pripravami na morju in kopnem, kjer ostajam vse do OI v Londonu. Priprave so odlične in zadovoljen sem, ker potekajo v takem ritmu, kot smo si ga z ekipo zastavili. Po bronasti in srebrni olimpijski medalji je letošnji cilj na OI zelo visok. Vem, da če se bom bojeval, kot znam, in mi bodo tudi vremenske razmere naklonjene, je zlato dosegljivo. Vedno sem si zastavljal visoke cilje in rad samega sebe presenetim. Priznam, obdan sem z vrhunskimi strokovnjaki, ki skrbijo za to, da bom v London odpotoval maksimalno pripravljen," nam je kot iz topa izstrelil že poletno zagoreli Vasko, ki nam je tudi razkril, da je moral pred kratkim za nekaj dni prekiniti udarne in neizprosne treninge v Španiji ter odleteti v München na nujno operacijo oči.

"Imel sem težave, zato sem moral pod nujno na operacijo oči, saj mi je jadranje z lečami včasih povzročalo resne težave. Operacija je uspela, vse je super, vidim že skoraj stoodstotno. Trenutno moram še paziti na sončne žarke, zato so očala obvezna. Izjemno sem zadovoljen z rezultatom. Zahvaljujem se očesni kliniki Memira in zlatemu osebju, ki je skrbelo zame, kot bi bil svetovni državnik ene od velesil." (smeh)

Kot zanimivost dodajmo, da bo jadralčeva ljubezen, hrvaška manekenka Maja Bedalov, med zadnjimi intenzivnimi in neizprosnimi pripravami pred olimpijskimi igrami v Londonu v svojem rodnem Splitu, kjer v svoji stroki pomorstva opravlja različna dela.

"Maja me podpira in je res zlato dekle. Popolnoma razume moj položaj pred olimpijskimi igrami, saj se zaveda, da ko si nekaj zadam, od tega ne odstopam. Skupaj imava veliko načrtov, ki jih zdaj še ne bom medijsko razkrival. Vsekakor naju po koncu olimpijskih iger, ne glede na rezultat, čaka dolg dopust oziroma sproščen oddih v dvoje."

Priporočamo