Vasilij Žbogar: Poln novih projektov

Vasilij Žbogar: Poln novih projektov (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
11. 10. 2016

Srebrni olimpijec Vasilij Žbogar, ki se je z osvojitvijo medalje v Riu zapisal v jadralsko zgodovino, nam je razkril, da je jesen polna poslovnih in zasebnih obveznosti, v katerih nadvse uživa.

"Po koncu olimpijskih iger v Braziliji ni bilo počitka, saj je bilo malo morje projektov oz. sponzorskih obveznosti, ki še vedno trajajo. Trdo delamo projekt Esimit Europa in upamo, da nam uspe, saj bi to pomenilo popolno revolucijo v jadranju," pove Vasko in nadaljuje: "Ob vsem tem pa končno uživam v družinskem življenju. Izkušam stvari, ki jih do zdaj nisem mogel zaradi osredotočenja na olimpijske igre. Naj na tem mestu poudarim, da sem prvič peljal sina Talina v vrtec, čeprav ima že tri leta, bil prvič na sprehodu z družino. Verjeli ali ne, me te stvari v tem obdobju osrečujejo bolj kot kar koli drugega."

Ker je pred nami jadralski teden v Tržaškem zalivu, slovita Barkolana, nas je zanimalo, v kakšni vlogi bo tam naš jadralec: "Glede Barkolane – jadrnice Esimit Europa 2 ne bo, zato bom letos prisoten kot gledalec na samem tekmovanju. Organizatorji Barkolane so me poklicali in bom za njih promotor nekaterih dogodkov, med temi je tudi Barkolina, to je regata za najmlajše jadralce."