Vasilij Žbogar pred božičem še v Brazilijo

25. 12. 2015

Vrhunski slovenski jadralec Vasilij Žbogar, ki je navezan na svojo majhno obmorsko mesto Izolo, kjer si je s svojo ženo Majo in najmlajšim članom družine Talinom ustvaril prelep dom s sanjskim pogledom na morje, je skozi leto zaradi številnih jadralskih obveznosti veliko odsoten od doma.

Njegova odsotnost je upravičena, saj so vzrok številne jadralske obveznosti po svetu, tudi vsa vidna jadralska tekmovanja na svetovni ravni. Pred dnevi pa je uresničil še eno skrito željo – osvojiti medaljo na jadralskem svetovnem prvenstvu v razredu finn, tokrat na Novi Zelandiji, kjer je po težkih regatah pristal na odličnem tretjem mestu.

"Presrečen sem, da mi je uspelo to, kar sem si želel pred OI v Braziliji prihodnje poletje. Delam na polno. Časa za počitek ni, tako da še pred letošnjim božičem odhajam v Rio s svojo ekipo na treninge oz. spoznavanje samega prizorišča in jadralskih razmer. Za decembrske praznike bom doma v krogu družine, nato pa mislim, da bom samo z eno jadralsko mislijo v glavi vse do poletja 2016, kjer želim spet osvojiti olimpijsko odličje oziroma biti v krogu najboljših na svetu," nam je razkril jadralski mojster, ki kljub svetovnim uspehom ostaja preprost in eden najbolj priljubljenih slovenskih športnikov.