Vasilij Žbogar še vedno sam v Španiji

Vasilij Žbogar (foto: revija Nova) revija Nova
Vir: Nova
25. 2. 2014

Vrhunski slovenski jadralec Vasilij Žbogar, ki je zaradi jadralskih obveznosti že kar nekaj tednov v Španiji, bo tam še naprej ostal sam. Izvedeli smo, da sta njegova žena Maja in sin Talin prestavila odhod v Španijo.

Žbogarjevo ljubezen smo poklicali, da nam kar sama zaupa, kje so se stvari zalomile, da z najmlajšim družinskim članom, fantkom Talinom, ostajata v Izoli vse do prvih marčevskih dni.

"Moj mož Vasko je priden in zagrizen športnik z jasnimi cilji. Podpiram ga, saj sama vem, koliko mu to pomeni," nam pove Maja in nadaljuje:

"S Talinom se v špansko Valencio odpravljava oziroma seliva v prvih marčevskih dneh. Ni nekega posebnega vzroka, da je bil odhod prestavljen za teden dni. Vasilij ima ob koncu februarja eno od pomembnih jadralskih regat na drugem koncu Španije, v Cadizu. Rada bi mu dala mir, saj vem, kako mora biti skoncentriran pred pomembnimi nastopi. Selitev bo potekala zelo umirjeno, saj bova vzela največ oblačil in drugih stvari za Talina, za naju z možem pa le najnujnejše."