Vasilij Žbogar si želi 'pravega' počitka

19. 11. 2014 | Vir: Story
Deli
Vasilij Žbogar (foto: osebni arhiv)
osebni arhiv

Vrhunski slovenski jadralec Vasilij Žbogar, ki z družino zaradi športnih obveznosti živi razpet med domačo Izolo in špansko Valencio, je presrečen, da je prvi del načrta za OI v Riu de Janeiru v Braziliji 2016 v septembru izpolnil z osvojeno normo. Vasilij se nam je oglasil iz Španije in nam razkril družinske in športne načrte do konca letošnjega leta.

"Konec septembra smo imeli svetovno jadralsko prvenstvo, kjer sem se kvalificiral na olimpijske igre. Presrečen sem, da je norma osvojena, tako lahko vse priprave na morju in kopnem opravljam s polno mero energije. Nato sem se preselil na maksi jadrnico Esimit Evropa 2, kjer sem z vrhunsko ekipo odličnih jadralcev odjadral nekaj regat in se prav na vseh veselil zmage," nam je razkril Vasilij in dodal:

"Nekaj časa sem preživel tudi doma v Izoli, kjer sem čas namenil izključno družini, ženi Maji in sinu Talinu, ter se ob tem kondicijsko pripravljal v veslaškem klubu Argo Izola. Trenutno sem v Valencii, kjer pilim formo še na morju. Nisem pa si vzel pravega 'Žbogar počitka', saj me konec novembra čaka finale svetovnega pokala v Abu Dabiju.

Po tem tekmovanju si bom vzel nekaj dni oddiha z družino, ki ga nameravam preživeti v Dubaju in Abu Dabiju. Trenutki z mojo Majo in sinom Talinom so posebni, saj se z ženo ne moreva načuditi pridnosti in hitri rasti najinega sina, za katerega upava, da bo to pridnost obdržal tudi v prihodnje pri odraščanju," pove v smehu.

Elle

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

ElleSTORY 47/2014

Naročite se na revijo Elle:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 47/2014

Story Story 47/2014, od 13. 11. 2014