Vasilij Žbogar: “Uživava družinsko življenje”

Športnikova žena Maja Žbogar je videti popolno in je prelepa nosečnica. (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Story
29. 1. 2017

Vrhunski slovenski jadralec Vasilij Žbogar, ki je s srebrno medaljo na olimpijskih igrah v Riu v Braziliji dokazal, da je najboljši jadralec vseh časov pri nas, si je zasluženo vzel čas za družino, za ženo Majo in prvorojenca sina Talina.

Družina Žbogar maja pričakuje novega družinskega člana. "Moj mož Vasilij se je po vrnitvi iz Ria popolnoma spremenil in držal obljubo, da bova s sinom Talinom na prvem mestu. Začeli smo živeti normalno družinsko življenje, čeprav je imel po prihodu še kar nekaj dni neodložljivih jadralskih in medijskih obveznosti ter obveznosti do sponzorjev, kar sem razumela. Pomembno je, da smo končno skupaj kot prava družina ter da preživimo skupni čas z otrokom, česar prej nismo počeli, saj je bil Vasilij kar veliko dni v letu odsoten," nam razkrije Maja ter doda: "Pri začetnem odraščanju Talina sem bila sama pri vzgoji in verjemite, da ni bilo ravno lahko. Vesela sem, da so mi pomagali Vasilijevi in moji starši. A vedela sem, da se bo vse spremenilo, ko bodo olimpijske igre mimo, saj je Vasilij zelo organiziran in odgovoren ter drži obljube, ki jih javno izreče. V očetovski vlogi je odličen, ima avtoriteto, a je na trenutke popustljiv, saj veliko več stvari dovoli sinu kot mu jih jaz. (smeh) Je pa to povsem normalno, saj je to nov svet novih dimenzij. Tako mi večkrat ob večerih reče, da sem čudovita mamica in žena ter da razume, kaj vse sem morala prestati, ko je bil v preteklih letih daljše obdobje v tujini, jaz pa z malim Talinom sama. Po novem vse odločitve sprejemava skupaj, saj se bo čez nekaj mesecev naša družina povečala. Poskušava vse uskladiti in zorganizirati, da družina ne trpi. Kajti vem, da bo mož ostal v jadralskih vodah, ali kot trener ali kot vezni člen, član kakšnega pomembnega jadralskega projekta, in bo tudi v prihodnje družina povezana s tem prelepim športom."

Vasilijeva žena Maja je še vedno v manekenski formi, vprašali pa smo jo, kako poteka druga nosečnost in ali se Talin veseli novega družinskega člana. "Nosečnost poteka zelo lepo. Kar lep čas sem bila tiho in z Vasilijem tega lepega trenutka, da bom ponovno mamica, nisva obešala na veliki zvon. Kot ženska sem zelo občutljiva in tudi prihod drugega otroka pričakujem emotivno. Pomembno je, da je otrok zdrav ter se razvija, kot mora. Veliko materinskih zadev mi je že jasnih zaradi Talina, a je ogromno vprašanj in kot mamica moram znati na njih odgovoriti," pove Žbogarjeva in nadaljuje: "Talin je energičen ter zanimiv otrok in med igranjem se včasih nasmejemo do solz. Ko je izvedel, da bo dobil sestrico oz. bratca, je bil v otroškem smislu proti, saj on želi brata, ker je fant. Šele ko smo mu v pogovorih pojasnili pozitivne stvari ob prihodu novega družinskega člana, je dojel, da ne bi bilo slabo, tudi če bo sestrica. (smeh) Tako da je zdaj že spremenil mnenje in bi rad kar oboje - brata in sestrico. Ni kaj, srečna otroška domišljija in želje, kjer ni meja," doda za konec.

Napisal Alojz Petrovčič
Fotografije Osebni arhiv

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story04/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 04/2017

Story 04/2017, od 19. 01. 2017