Vasilij Žbogar: Veličasten sprejem

Vasilij Žbogar: Veličasten sprejem (foto: Alpe) Alpe
Vir: Story
4. 9. 2016

Letošnji tradicionalni ribiški praznik v Izoli je imel v okviru bogatega programa za vse generacije in okuse tudi srebrni podaljšek, za katerega je na sončen nedeljski dan poskrbel vrhunski slovenski jadralec Vasilij Žbogar, ki se je z letošnjih olimpijskih iger v Riu vrnil s srebrno medaljo.

Izolskega velikana, jadralca Vasilija Žbogarja, v družbi brata Jureta so navijači Ribari pričakali pri izolskem avtokampu Jadranka ter ga pospremili na slavnostni sprejem na Velikem trgu.
Žbogarjev družinski šopek ∑ mama Dragica, oče Slavko, sin Talin in žena Maja ∑ je pokal od sreče in navdušenja ob pogledu na spektakularen sprejem.
Igor Kolenc (župan mesta Izola) in predsednik države RS Borut Pahor sta jadralskemu velikanu izročila prav posebno ∑ občinsko in državno priznanje.
Za nepozabno zabavo srebrnega olimpijca so poskrbeli številni Žbogarjevi glasbeni prijatelji iz Izole, med katerimi je bil tudi vseslovensko priljubljen pevec Rudi Bučar v družbi voditeljice sprejema Nataše Benčič z Radia Koper.
Nepregledna množica ljudi je Izolo ob veličastnem prihodu jadralca napolnila do zadnjega kotička.

Številni ljubitelji jadranja in nepregledna množica domačinov je športniku pripravila veličasten sprejem že pred prihodom v Izolo, ko so na zgodovinski dimnik Delamarisa le korak od morja izpisali pomenljive besede mesta - IZOLA VASKO, kjer je bila zadnja športnikova črka O del petih olimpijskih krogov. Najboljši jadralec vseh časov, za večino kar vseslovenski jadralski velikan s srcem, je dokazal, da je kljub 40 letom in pred leti z dodobra premišljenim jadralskim prestopom v razred finn zadel v polno ter postal zasluženo drugi najboljši jadralec na svetu. "Težka je, pa všeč mi je, zelo lepo se sveti!!! Srebrna olimpijska medalja!!!." so bile v čustveno ganjenem govoru v solzah prve besede Žbogarja v Riu, ki je tudi v Izoli v joku dodal, da živi v najlepšem mestu in v krogu ljudi, ki mu dajejo življenjsko in športno moč na vsakem koraku. Dodal je še: "Mislil sem, da sanjam, da je to zgodba, za katero je scenarij napisal najboljši scenarist, šele zdaj se zavedam, kaj mi je uspelo. To srebrno odličje ni le moje, je tudi od moje ekipe, moje družine, mojih sponzorjev in podpornikov ter vas, moji navijači, najboljši ste. Vsem skupaj in vsakemu posebej hvala lepa in globok poklon."

Napisal Alojz Petrovčič
Fotografije Alpe

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story35/2016

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 35/2016

Story 35/2016, od 25. 08. 2016