Vasilij Žbogar z družinico obiskal živalski vrt

Vasilij Žbogar (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
21. 6. 2014

Vrhunski jadralec Vasilij Žbogar, ki se je z ženo Majo in sinčkom Talinom na začetku leta preselil v Valencio v Španijo, se v prostih trenutkih najraje posveča družinskemu življenju.

Začasne selitve iz malega ribiškega mesta Izole v vročo Španijo zakonca Žbogar ne obžalujeta, saj je bila ta neizogibna in vnaprej dogovorjena. Vrhunski jadralec je špansko Valencio izbral zaradi jasno začrtanega cilja, priprav na poletne olimpijske igre v Riu de Janeiru 2016.

V Valencii ima namreč odlične razmere, ki mu omogočajo nemoteno jadranje na morju ter športne aktivnosti na kopnem - tek, kolesarjenje in fitnes. Pred dnevi smo Vasilija poklicali in po jutranjem treningu na morju si je vzel nekaj trenutkov za nas in ekskluzivno za revijo Story razkril nekaj družinskih zanimivosti pred vstopom v vroče poletje.

"Španija je res postala drugi dom Žbogarjevih. (smeh) Pri nas v Valencii je vse super. Jaz sem kot vedno jadralsko aktiven od jutra do večera, pri tem pa sodelujem z vrhunsko ekipo, ki dnevno spremlja moje intenzivne priprave na olimpijske igre. Proste trenutke pa najraje preživim ob ženi Maji in najinem desetmesečnem sinčku Talinu. Neverjeten otrok je, saj joka ne pozna. Na njegovem obrazu je vedno sončen nasmeh. Počasi hodi, no, sicer malce nestabilno, ampak mu gre kar dobro," v smehu razkrije Vasilij, ki se v vlogi očeta počuti odlično, in nadaljuje:

"Z Majo sva sina pred kratkim vpisala v vrtec, ki ga je zelo dobro sprejel. Družinski trenutki so le naši in izkoristimo jih tako, da se odpravimo na kakšen daljši sprehod, izlet s Talinom. Brez zadržkov lahko rečem, da imam res zlato ženo, saj ob moji odsotnosti poskrbi, da je doma vse urejeno ter da najinemu otroku nič ne manjka. Po nekaj mesecih smo ujeli odličen ritem v Valencii in tu so nas prav vsi lepo sprejeli. Naš Talin pa je tam, kjer smo si ustvarili drugi dom, že prava zvezda, saj ga vsi obožujejo."

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 25/2014

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 25/2014

Story Story 25/2014, od 12. 06. 2014