Vasilij Žbogar z vinskim in dobrodelno obarvanim projektom

Vir: Lea
21. 5. 2017

Vrhunski slovenski jadralec Vasilij Žbogar in po mnenju nežnejšega spola eden najlepših slovenskih športnikov ima v svoji bogati jadralski karieri kaj pokazati. Ob številnih evropskih in svetovnih jadralskih uspehih je tudi olimpijec s tremi jadralskimi odličji, ki so ga postavila na prestol najboljšega jadralca vseh časov.

Žbogar, ki nove poslovne priložnosti ter projekte kuje tudi, ko ni na morju, je pred dnevi v hramu vinske kleti Vinakoper premierno predstavil svoj novi vinsko in dobrodelno obarvan projekt, s katerim namerava pomagati mladim jadralcem.

Tako je uresničil zamisel oz. skupno sodelovanje z najboljšo in največjo istrsko vinsko kletjo podjetja Vinakoper – imeti svoje vino posebne polnitve Vasilij Žbogar Collection z učinkom dobrodelne note. "Priznam, tudi sam sem velik ljubitelj dobre vinske kapljice, ki nam jo, če smo realni, na Primorskem res ne manjka. Najraje uživam v izbranih vrstah malvazije, refoška in cipre.

Podjetje Vinakoper slovi kot eden najboljših proizvajalcev vin pri nas, ki po svetu za svoja vina prejema številna priznanja za okus in odličnost. Podjetje ima zmogljivosti, odlično distribucijsko mrežo in vse potrebno ter tako kot jaz deluje v osrčju Istre, na slovenski obali.

In kaj je boljšega kot združiti skupno idejo in nekaj jadralsko-vinskega povezati ter dodatno nadgraditi s posebno noto dobrodelnosti," se je razgovoril Vasko in dodal: "Kot uverturo v skupen projekt smo skupno izbrali vino shiraz, saj sem v svojem pripravljalskem jadralskem obdobju v zadnjih letih po nekaj mesecev preživel v Afriki in med spoznavanjem lokalnih posebnosti okusil to izvrstno vino. In ker ga že kar nekaj let zelo uspešno pridelujejo tudi na Primorskem v vinogradih Vinakoper na Debelem rtiču, je bil izbor v trenutku na dlani. Tako smo se odločili, da na trg oz. v njihove trgovine za prodajo namenimo dva tisoč tisoč steklenic posebne polnitve vinske sorte shiraz (Vasilij Žbogar Collection). Od vsake prodane steklenice, ki stane deset evrov, se bosta dva evra vplačala v sklad za razvoj mladih domačih jadralcev."

Priporočamo