Vasilji Žbogar: Stavi na izkušnje

Vir: Lea
24. 6. 2016

Najboljši slovenski jadralec Vasilij Žbogar, ki zaradi jadralskih obveznosti veliko časa preživi v tujini, vse svoje misli usmerja v letošnje poletne olimpijske igre v Braziliji, kjer si želi med elito postati najboljši jadralec na svetu.

Jadralec Žbogar je prepričan, da lahko s svojimi izkušnjami na OI poseže po najboljših mestih.
Poleti, natančneje avgusta, se bodo z otvoritveno slovesnostjo v Riu de Janeiru začele olimpijske igre. Pod petimi krogi bo nastopil tudi naš jadralec v razredu finn, za katerega bodo to že pete olimpijske igre. Pohvali pa se lahko že s kar dvema olimpijskima medaljama – bronom iz Aten in srebrom iz Pekinga.

Vasko je prek svojega brata Jureta, ki mu z nasveti in trenersko taktirko že leta stoji ob strani, medijem iz španske Valencie, kjer je na zadnjih pripravah pred odhodom v Rio, razkril naslednje: "Tu je res vse super, za vse je poskrbljeno, tako da delo poteka nemoteno. Dobro se počutim, nimam težav, tudi bolečin ni, le utrujenost je prisotna, ampak ob takem ritmu priprav je to razumljivo. O olimpijskih igrah razmišljam in se nanje pripravljam že dalj časa, odkar sem izpolnil olimpijsko normo. Jadralci se na igre ne pripravljamo le fizično in psihično, pripraviti moramo tudi jadrnico, opremo, spoznati razmere, zato priprave na najpomembnejše tekmovanje trajajo že dve leti," pove Žbogar in nadaljuje: "Ko bomo na treningih v Braziliji, bo največ pozornosti namenjene nastavitvi jadrnice, izbiri jambora in jader, saj je izbira odvisna od vremenskih razmer. Pred najpomembnejšim tekmovanjem želim biti ne le dobro pripravljen, ampak tudi spočit, zato si bom pred igrami privoščil tudi krajši počitek v domači Izoli, saj si želim predvsem ostati zdrav in biti ob odhodu na igre maksimalno motiviran."

Rad pomaga

  • Olimpijski komite Slovenije se je pred olimpijskimi igrami v Riu 2016 v okviru kampanje 'Hvala, mama' povezal z globalnim sponzorjem iger, podjetjem Procter & Gamble. V Sloveniji sta ambasadorja projekta Vasilij in njegova mama Dragica, del zgodbe pa predstavljata tudi donacija ter zbiranje sredstev za Fundacijo za športnike iz socialno šibkih okolij, ki jo je OKS ustanovil decembra 2015.

Priporočamo