Vaya Con Dios: Podarjamo vstopnici in albuma!

Vir: Govori.se
1. 6. 2010

Po treh letih in dveh razprodanih koncertih v ljubljanskih Križankah se v Ljubljano vrača priljubljena zasedba Vaya Con Dios.  Belgijska skupina, ki nas je v 80ih in 90ih letih navdušila s hiti kot so What’s a woman, Don’t Cry For Louie, Nah Neh Nah in Puerto Rico, 23. junija 2010 ponovno prihaja v ljubljanske Križanke.

Zgodba skupine Vaya con Dios se je pričela leta 1986, ko so se njeni trije ustanovni člani (Dani Klein, Dirk Schoufs, Willy Lambregt )odločili svojo ljubezen do ciganske, jazz in opera glasbe – treh med seboj izjemno različnih glasbenih žanrov – združiti v eno. Ta izjemna kombinacija glasbenih žanrov jih je takoj nagradila – njihov prvi single 'Just a Friend of Mine' z latinskim priokusom je postal velika uspešnica in so ga prodali v nakladi več kot 300.000 kopij.

Po nekaj letih igranja na vrhu svetovnih lestvic in naporne slave se je skupina z odhodi nekaterih članov in nato še smrtjo Dirka Schoufsa občutno zmanjšala, a je Dani kljub temu nadaljevala kot solo pevka. Po daljšem premoru jo je želja po glasbenem ustvarjanju privabila nazaj na koncertne odre. Leto 2004 je tako videlo vrnitev skupine Vaya con Dios z novim albumom The Promise, ki velja za delo umetnice na vrhuncu njenega ustvarjanja.

Leta 2006 so dvajseto obletnico delovanja obeležili z albumom The Ultimate Collection, ki vključuje 21 skladb - 18 uspešnic, 2 sveža hita in reinterpretacijo skladbe What’s a woman z gostovanjem legende soula Aaronom Nevilleom. Leta 2009 so izdali novi album 'Comme On Est Venu', katerega besedila skladb so v celoti v francoskem jeziku.

Če si želite na njihov koncert ali bi želeli imeti njihov album, nam pišite na govori.se@adriamedia.si (s pripisom za vstopnico oziroma za album) in lahko ste prav vi srečni nagrajenec, ki bo brezplačno užival v zvokih priljubljene zasedbe Vaya Con Dios.

Priporočamo