Večni mladenič Daniel Popović, ki ga poznamo po Đuli, jih danes šteje 64

29. 10. 2019

Piše se leto 1983. Takrat je vsa nekdanja skupna domovina na Pesmi Evrovizije držala pesti za večnega šarmerja in mladeniča Daniela Popovića, ki nas je zastopal z legendarno pesmijo Đuli, ki je v hipu osvojila občinstvo in ne nazadnje odlično 4. mesto.

V času največje popularnosti je bil eden izmed redkih jugoslovanskih kompozitorjev, ki je dosegel slavo in živel pravo življenje pop zvezdnika, ne nazadnje pa je bil avtor številnih uspešnic, ki so še danes popularne v vseh republikah nekdanje države.

Daniel Popović, ki je postal glasbenik po naključju, od leta 2003 biva v Sloveniji, kjer si je ustvaril dom s svojo sedanjo partnerico Aleksandro Popović, ki mu vsako leto ob rojstnem dnevu 29. oktobra pripravi kakšno prijetno pozornost oziroma presenečenje. In čeprav jih popularni in mladostni glasbenik danes šteje že 64, o letih ne razmišlja. "Dnevi, leta in življenje sploh grejo hitro mimo, ampak s tem se ne obremenjujem. Pomembno je, da imam svoj mir in zadovoljstvo in da vem, da sem v življenju nekaj dosegel," je za našo medijsko hišo povedal nekaj let nazaj. In prav ima, leta so le številke, pomembno je, kako se sami počutimo oziroma kaj čutimo. Rojstnodnevnim čestitkam se tako pridružuje tudi naše uredništvo Govori.se.

Priporočamo