Veliki osebni uspeh Nataše Bešter

Nataša Bešter (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Lea
1. 5. 2014

Nataša Bešter letošnjih velikonočnih praznikov ni preživela z družino, čakal jo je namreč veliki dogodek – diplomsko delo pri začetniku zdravljenja z bioterapijo Zdenku Domančiču.

Znani zdravilec svoje znanje, za katero bi si želel, da bi ga imela nekoč prav vsaka družina, že leta deli tega željnim v svoji šoli, a pot do diplome ni lahka. Poleg izobraževalnega dela se morajo njegovi učenci dokazati predvsem v praksi.

Po opravljenih dveh stopnjah izobraževanja si morajo nabirati prakso s svojim delom, na opravljanje diplome PA se lahko prijavijo šele, ko imajo dokazilo uradne medicine, da so prav oni s svojimi terapijami vplivali na izboljšanje zdravstvenega stanja svojega bolnika.

Nataša je prakso začela pridobivati že po prvi stopnji izobraževanja, saj je njen mož Dino že več let diplomirani zdravilec. Začela mu je pomagati pri terapijah in si tako nabirati dragocene izkušnje ter potrebno kilometrino.

Diplomo je zagovarjala oziroma pod budnim očesom mojstra Domačiča delala kar štiri dni zaporedoma – toliko namreč traja cikel ene terapije posameznega bolnika. Vmes je povedala, da je zvečer (terapije delajo dvakrat na dan) le še izmučena padla v posteljo. No, v nedeljo pa se je Nataša presrečna javila: "Ni lahko diplomirati, res ne, ampak mi je uspelo!" 

Priporočamo