Veronika Žajdela: Generalka za poroko!

15. 7. 2009 | Vir: Lea
Deli

Radijska voditeljica Veronika Žajdela, ki jo v nadaljevanki Lepo je biti sosed občudujemo v vlogi zapeljivke Pamele, je te dni svojim prijateljem sporočila veselo novico o dogodku, ki ga vsaka ženska že od malih nog komaj čaka. Štajerska lepotica bo namreč septembra skočila v zakon.

Priprave na poroko, ki bo resnično nekaj posebnega, so že v polnem teku. In ker so poroke za Leo najlepši trenutki, ta ni izpustila priprav na poroko Veronike, ki ji je tudi predstavila svojega ženina Andreja.

Veronika Žajdela in njen srčni izbranec Andrej Kostanjevec bosta septembra dahnila usodni da, česar se oba že zelo veselita. Po sedmih letih življenja ‘na koruzi’ se je tudi njima uresničil stara vraža – ali greš po sedmih letih narazen ali pa se poročiš.

“Zgodilo se nama je to, da sva šla narazen, a sva hitro ugotovila, da sodiva skupaj. Tako bova zdaj poskrbela, da se vraža v celoti izpolni in se bova poročila,” nam zaupa Veronika.

Njun prvi neuradni zmenek

Veronika in Andrej sta se spoznala pred dobrimi osmimi leti pri njej doma. Skupaj z družbo so se odpravljali na koncert, a ker je Veronika takrat edina živela sama, je pred koncertom še vse povabila domov. “Prijateljica je s seboj pripeljala Andreja, na srečo pa sta bila le prijatelja. Še isti večer sva ‘okupirala’ drug drugega in tudi na koncertu sva bila ves čas skupaj.

Ko me je proti jutru peljal domov, sva pred blokom klepetala do pol sedme ure zjutraj. Šele čez mesece mi je povedal, da je imel službo ob sedmih in je šel kar direkt,” se prvega zmenka spominja Veronika, z Andrejem pa sta šele čez dva meseca uradno postala par.

Prstan je unikaten

Na roki presrečne bodoče neveste se sveti tudi prelep zaročni prstan, ki ga ni mogoče spregledati. “Zaročni prstan je res nekaj posebnega, saj je iz belega zlata in z majhnimi briljanti. Po naročilu so ga naredili pri Zlatarstvu Mlakar v Mariboru, kjer imajo res širok izbor že narejenih prstanov, in če morda nisi prepričan, kaj točno bi rad, ti znajo res dobro svetovati! Seveda jih delajo tudi po naročilu, za kar sem se tudi sam odločil, saj sem hotel, da je za mojo drago res poseben,” nam je zaupal ženin Andrej.

Obleke so že izbrane

Štajerska lepotica je takoj vedela, da hoče netipično poročno obleko, ki jo je tudi dobila, in sicer v znanem ljubljanskem poročnem butiku Krinolina, kamor je prišla tudi Lea. “Ker si pri Krinolini velikokrat izposojam svečane obleke, kadar vodim različne prireditve, in sem z njimi nadvse zadovoljna, sem takoj vedela, kam po poročno obleko, saj jih imajo toliko, da vsaka ženska najde kakšno po svojem okusu,” pove lepotica, ki je iskala elegantno, a hkrati tudi zapeljivo.

“Ni trajalo dolgo, da sva jo s prijazno svetovalko tudi našli. Takoj ko sem se postavila pred ogledalo, sva obe vzkliknili: Ta je pa res huda!” še doda Veronika, ki izbrano obleko pred ženinom skriva, saj jo bo vsem pokazala šele na poroki. Butik Krinolina sta z bodočima zakoncema obiskali tudi priči. Njena priča bo prijateljica Simona Rojko Smodej, ki je svojo poroko že dala skozi.

“Je polna dobrih nasvetov, poleg tega pa je tudi odlična organizatorka, zato me ne skrbi, da bi šlo kaj narobe,” še pove Veronika. Andrej, ki mu Veronika pravi mojster za vse in je tudi športnik z licenco za skoke s padalom v tandemu, pa si je za pričo izbral svojega padalskega kolega, legendo padalstva Ljuba Madžaraca. “Ljubo je obljubil, da me na fantovščini ne bo preveč izmučil, da ne bom na poroki slučajno zaspal,” je v smehu dodal ženin Andrej.

Poroka bo pravi spektakel

Prvotni plan mladoporočencev je seveda bil, da povabita le najbližje prijatelje, sorodnike in nekaj sodelavcev. “Teh nekaj ljudi se je potem povečalo na 250! Oba si želiva, da bi bila najina poroka predvsem dobra zabava. Tradicionalnih poročnih zadev bo samo za ščepec – obred in metanje šopka, saj imam še nekaj neporočenih prijateljic. (smeh) Sicer pa se nam obeta prava rokovska fešta v svečanih oblekah,” nam je namignila Veronika, ki nam je za zdaj zaupala le to, da je povabila nekatere prijatelje iz glasbenega sveta, ki bodo nastopili.

“Koga vse, boste izvedeli po poroki, ker je seznam nastopajočih skrivnost tudi za goste in bi rada, da je za vse veliko presenečenje,” še skrivnostno pove nevesta, ki komaj čaka, da se na dan poroke prebudi in skupaj s partnerjem Andrejem doživi svojo sanjsko poroko.

Ob zaroki jo je skoraj kap

Veroniko pri izbrancu navdušuje tudi to, da je človek dejanj. “Za njegov rojstni dan me je peljal na svečano večerjo in takoj sem se pritožila, ker  imava tradicijo, da on mene pelje na večerjo za moj rojstni dan in obratno. Niti malo nisem posumila, da ima kaj za bregom,” nam v smehu zaupa Veronika, ki jo je Andrej tisti večer odpeljal v Celje, kjer jo je zaprosil za roko, kot se spodobi.

“Malo se mi je zdelo čudno, ker se je po večerji tako obiral. Kozarec vina je pil pol ure, meni pa še vedno ni bilo nič jasno. Priznam, da me je vedno živciralo, ko moški zasnubi žensko in ona dahne: joj, tega pa res nisem pričakovala. No, zdaj vem, da očitnih znakov ob takih stvareh ne prepoznaš. Ko je Andrej na mizo položil škatlico in rekel: nazdraviva na mojih 32 let in da bi jih še vsaj enkrat toliko preživela z mano, me je skoraj kap. In vse, kar sem spravila iz sebe, je bilo: ja, seveda bom! Tega res nisem pričakovala ...”

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu