Veseli svatje so zdaj "ušpičili" tole, oboževalci so še kako veseli!

25. 5. 2024
Deli

Vsem zelo dobro poznan ansambel Veseli svatje predstavljajo svojo novo polko, Zame premlad. Ta pesem prinaša svež veter v svet narodnozabavne glasbe in opisuje tematiko, ki je mnogim blizu - simpatijo med dvema  sebama, ki sta starostno precej oddaljeni. Sporoča, da leta nikoli niso ovira za pravo in iskreno ljubezen. 

"Svatje počasi vstopamo v dvajseto leto delovanja. Zdi se nam, da je to skoraj nemogoče, saj je odnos med nami še vedno tako živ kot na začetku našega ustvarjanja. Pomembno se nam zdi, da nas in našo glasbo publika tako dobro sprejema. Po dvajsetih letih ustvarjanja lahko rečemo, da smo nase zelo ponosni, hkrati pa se veselimo vseh projektov, ki še prihajajo, saj nam na srečo energije in zagona še ne manjka." povedo.

Ansambel Veseli svatje

Ansambel Veseli svatje

Nika Holzl

"Na svojih nastopih srečujemo vse vrste generacij - tako mlade, kot tiste malo starejše,” povedo Veseli svatje, ki jih njihova publika pozna predvsem po njihovih poskočnih polkah. “Te so naša hišna specialiteta,” povedo v šali in še dodajo: “Največkrat zagotovo zaigramo pesem Ne dam ti svojega srca, saj jo občinstvo zares na glas prepeva skupaj z nami. Ta občutek je nepopisen, in to je zagotovo razlog, da jo zaigramo najraje. Verjamemo, da tako v glasbi kot v življenju obstaja kemija. Le ta se najbolj kaže na naših nastopih, kjer ustvarjamo posebno vez med glasbeniki in našo zvesto publiko.”

“Zares lepo mi je pri srcu, ko vidim, kako naša glasba, oziroma nasploh narodnozabavna glasba, združuje ljudi različnih starosti," še doda pevka Anita Kadenšek.  

Po polki Špricar se je kot avtor glasbe in besedila tudi tokrat v tej vlogi izkazal kitarist David Bevc - Dado, vse skupaj pa je v celoto povezal Primož Rečnik, avtor aranžmaja. "Na snemanje videospota smo se odpravili takoj po odigrani poroki, kar bi se nam na obrazih brez dobre maskerke zagotovo poznalo,” še v šali zaključijo Veseli svatje.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan